Tammelan tori

Tammelan tori on avoinna kunnatalon takana kesäperjantaisin alkaen klo 16. Torilta löydät paikalliset myyjät, kahvilan sekä kirpputorikauppiaita. Torilla on runsaasti ohjelmaa, joista ilmoitellaan paikallislehdissä.

Pöheiköstä toriksi

Tammelan kunnantalon takana olevalla pitkään joutomaana olevalle alueelle on suunniteltu toria jo runsas kymmenen vuotta sitten. Alue on ollut tyypillinen ”takapiha”, joka on ollut hivenen huonosti hoidettavissa ja se on kätkenyt helmaansa vanhan rakennuksen perustukset ja jonne on voitu viedä tavaroita ”pois silmistä”.  Hankkeen aluksi alueella tehtiin maatutkaluotaus, jolla pyrittiin selvittämään maaperässä mahdollisesti piileskelevät muinaisjäännökset, onhan rakennuspaikka lähellä Tammelan vanhan kivikirkon aitaa. Tutkalla ei kuitenkaan löytynyt mitään sellaista, joka olisi estänyt kaivutyöt eikä myöskään sellaista, joka olisi vaatinut lisäselvitystä.

Torin rakentaminen aloitettiin vuonna 2013 ja se valmistui kulkuyhteyksineen vuonna 2014. Toria ympäröivän alueen viimeistely ja istutukset ovat vielä hieman kesken ja ne tullaan tekemään keväällä lumen sulamisen jälkeen. Alkuperäisen suunnitelman mukaan torin ympärille on suunniteltu istutettavaksi kasvillisuutta, jota ei tällä hetkellä ole kunnantalon tai kirkon ympäristössä. Torin varustukseen kuuluu tässä vaiheessa vesi- ja viemäriliitokset sekä sähköliittymät.

Tori sai tulikasteensa viimevuoden puolella, Joulumyyjäisillä. Tuolloin torilla oli n. 30 myyntikojua uhmaamassa joulukuista ”syysmyrskyä”. Hyvin mahtuivat. Puutteena koettiin torilta puuttuva huoltorakennus, jossa pitäisi olla mm. WC tilat. Tämä puute pyritään korjaamaan jollakin väliaikaisratkaisulla tulevan kesän aikana. Lisätilaa torille on saatavissa kunnantalon laajennetusta parkkipaikasta, mikäli torin tapahtumat saavat todella suuren suosion.

Torin ja seurakuntatalon väliin jäävää aluetta on tarkoitus kaavan mukaisesti rakentaa palvelemaan seurakunnan toimintoja. Siihen on suunnitteilla mm. uurnahautausmaa. Mutta aika näyttää miten hanke etenee.

Mukavia myynti- ja ostosreissuja Tammelan torilla!