Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
tribe_events
yhteystiedot
Tarkennettu haku

LIUKUESTEET 70 VUOTTA TÄYTTÄNEILLE TAMMELALAISILLE

Takaisin artikkelilistaukseen

LIUKUESTEET 70 VUOTTA TÄYTTÄNEILLE TAMMELALAISILLE

Tammelan kunta tarjoaa ilmaiseksi kenkien päälle puettavat liukuesteet kaikille 70 vuotta täyttäneille tammelalaisille, jotka eivät niitä vielä ole saaneet. Liukuesteiden jakelun hoitaa Tammelan Apteekki, avoinna ma-pe 9-19 la 9-15 (Hakkapeliitantie 4, Tammela). Varaudu todistamaan ikäsi liukuesteitä hakiessasi.

Liukuesteiden jakamisen tarkoituksena on välttää kaatumisia liukkailla talvikeleillä. Joka toinen yli 80-vuotias suomalainen kaatuu kerran vuodessa ja syynä on usein liukastuminen. Liukastuminen aiheuttaa usein lonkkamurtuman, jonka hoito maksaa pelkästään ensimmäisenä vuonna noin 22 000 euroa yhtä potilasta kohti. Kustannukset kasvavat, jos potilas ei kuntoudu. Lonkkamurtuma johtaa monesti pitkään sairaalahoitoon ja voi myöhemmin merkittävästi vaikeuttaa henkilön selviämistä kotona. Lisäksi murtumat aiheuttavat paljon inhimillistä kärsimystä ja turvattomuutta.

Luikuesteiden jakelu perustuu Tammelan vanhusneuvoston vuonna 2016 tekemään aloitteeseen ja taloudellisesti sen mahdollistaa Kaino ja Timo Lämsän tekemä testamenttilahjoitus.

70-vuotta täyttänyt tammelainen, hae omasi ja nauti talviulkoiluista!