Tammelan kulttuurivaikuttaja 2013

Matti Klasi on vuoden 2013 Tammelan kulttuurivaikuttaja

Tammelan kunnassa on vuodesta 1991 valittu vuosittain tammelalainen kulttuurivaikuttaja.
Valittavan henkilön tulee olla toiminnallaan myönteisesti vaikuttanut Tammelan kulttuurielämään ja kotiseututyöhön. Näitä kriteereitä käyttäen Tammelan vapaa-ajanlautakunta valitsi vuoden 2013 Tammelan kulttuurivaikuttajaksi Matti Klasin.

Matti Klasi on vuosikymmeniä osallistunut järjestäjänä lukuisiin Tammelan kunnan ja Portaan kylän tapahtumiin. Hän on tallentanut Tammelan ja Portaan historiaa laatimalla monia kirjallisia teoksia ja lehtijuttuja. Matti Klasi on vuodesta 1966 lähtien ollut aktiivinen valokuvaaja ja hän on edelleen suosittu kuvaaja erilaisissa tapahtumissa tallentaen Tammelan historiaa myös tällä tavoin. Hän on myös järjestänyt useita henkilökohtaisia valokuvanäyttelyjä

Matti Klasi on vaikuttanut kymmenissä Tammelassa toimivissa yhdistyksissä. Osallistuminen kalastuksen valvontaan, toiminta autoilijoiden parissa ja työ sotaveteraanien hyväksi ovat lähellä Matin sydäntä. Matti on vaatimaton, hiljainen vaikuttaja. Hänen tekonsa puhuvat puolestaan.

Matti Klasi palkittiin kunnan itsenäisyysjuhlassa 6.12.2013 kunniakirjalla, kukilla ja tammelalaisen kesäasukkaan Tuija Ruusuvuoren grafiikalla.