Tapahtumat

 

 

 

Tammelassa tapahtuu ympäri vuoden! 

Kesällä Tammelan tapahtumatarjonta on vilkkaimillaan. Tammelan kesän tapahtumatarjonta pitää sisällään mm. kyläyhdistysten omia kylätapahtumia, monipuolista kesäteatteritarjontaa, konsertteja yhteistyössä paikallisten yhdistysten kanssa, sekä suurempia kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettuja tapahtumia.

 

 

Makkaramarkkinat ja Valtakunnallinen Makkaramestarikilpailu ovat Tammelassa vuosittain, viikko ennen juhannusta järjestettävä tapahtuma, joka kokoaa makkaran ystäviä ympäri Suomen. Markkinat ovat laajentuneet vuosien aikana noin 10 000 kävijän tapahtumaksi, ollen pohjoismaiden suurimmat alan markkinat. Makkaramarkkinoiden järjestelyistä vastaavat yhdessä Tammelan yrittäjät ry jaTammelan kunta.

www.makkaramarkkinat.fi

 

 

Bella Italia on vuosittain heinäkuun puolivälissä järjestetty italialaisen ajoneuvomuotoilun taidenäyttely. Tapahtumaa on järjestetty jo vuodesta 1991. Tapahtuman miljöönä toimii Mustialan entisen kuninkaankartanon puisto.

Tapahtuman verkkosivut

 

Hakkapeliitta-tapahtuma on ainutlaatuinen 1600-luvun hengessä järjestetty tapahtuma. Kaksipäiväinen tapahtuma järjestetään elokuun alussa Mustialassa. 1600-luvun markkinatorilla myydään vanhan perinteen mukaan tehtyjä tuotteita. Viikonlopun aikana voit kuulla ja nähdä tanssi- ja soittoesityksiä sekä luentoja, käydä sotilaiden leirissä ja nälän yllättäessä herkutella perinteisessä hämäläisessä pitopöydässä tai aidossa 1600-luvun pitopöydässä, jossa syödään sormin. Torin elämässä ovat mukana rahvaan lisäksi myös Kuningas Kustaa II Adolf vaimonsa ja hoviväkensä kera. Tapahtuman järjestää Nuorisoseura AuraTapahtuman verkkosivut

Rautakankikävelyn MM-kilpailut kisataan elokuun kolmantena viikonloppuna Mustialassa. Tapahtuman järjestää Kuninkaankartanon Olut- ja Ruokakulttuurinystävät ry.

www.rautainenilta.fi/rautakankikävely

 

 

Tammelan Kirppiskierros on kaksipäiväinen tapahtuma 17-18.8. 2019, missä lauantaina kierretään kirppiskohteita Etelä-Tammelassa ja sunnuntaina Pohjois-Tammelassa. Tänä vuonna pääsee tutustumaan myös kulttuurikohteisiin enemmän kirppiskohteiden lisäksi klo 10.00-16.00. Kulttuurielämyksiä voi kokea mm.  opastetuilla kulttuurituokioilla ja tutustumalla kulttuurinähtävyyksiin. Pop up-ravintoloita ja kahviloita on myös reittien varrella.