Tapahtumat

Eteläamerikkalaisia rytmejä valtuustosalissa 27.5.2018 klo 15.00

Tulinen, kaihoisa, kiihkeä, herkkä, kaunis, iloinen, yllättävä, taiturimainen, rytmikäs, vahva, tunteikas. Kaikki nämä sanat kuvaavat sunnuntaina kaupungintalolla kuultavaa musiikkia. Yksi Suomen johtavista eteläamerikkalaiseen musiikkiin erikoistuneista yhtyeistä, Tango del norte, saapuu ensimmäistä kertaa konsertoimaan Tammelaan sunnuntaina, ”Solos & Duos”-levynsä julkaisukiertueen merkeissä. Levy julkaistaan FinRecords-levymerkille perjantaina 25.5., joten Tammelassa päästään nauttimaan tästä ohjelmistosta heti tuoreeltaan.

Tango del norte on alansa huippuammattilaisista koostuva yhtye, jonka musiikissa yhdistyy vaikutteita mm. argentiinalaisesta tangosta, eteläamerikkalaisesta folkmusiikista, jazzista ja klassisesta musiikista. Yhtyeen jäsenet ovat monipuolisia muusikoita, jotka omaavat vahvan klassisen musiikin koulutuksen ja ovat myöhemmin paneutuneet argentiinalaiseen tangoon ja muihin eteläamerikkalaisiin rytmeihin. Sekä pianisti Ville Westergård, että bandoneonia soittava Sami Pirttilahti ovat soittaneet useissa tangokokoonpanoissa ja tehneet yhteistyötä useiden argentiinalaisten huippujen kanssa. ”Suomalaisena muusikkona on tietysti täytynyt yrittää parhaansa mukaan tutustua eteläamerikkalaiseen traditioon. Meillä on ollut onneksi mahdollisuus ammentaa oppia sellaisilta muusikoilta, jotka ovat työskennelleet tällaisen musiikin legendojen kanssa ja päässeet itsekin tekemään tällaista yhteistyötä. Esimerkiksi edellisellä levyllämme on vierailemassa argentiinalainen kitaristi, Tito Cava, joka on konsertoinut itse Astor Piazzollan, Julio Sosan ja Anibal Troilon kaltaisten tangon legendojen kanssa.”, kertoo Sami Pirttilahti. Sami on jo itsekin niittänyt menestystä maailmalla, saavuttaen viime vuonna toisen sijan Klingenthalin kansainvälisessä bandoneonkilpailussa, Saksassa, ja neljännen sijan maailman arvostetuimmassa Che Bandoneon-kilpailussa, Vermontissa, Yhdysvalloissa. Tässä konsertissa on siis todella mahdollisuus kuulla myös bandoneonin soittoa aivan maailman huipputasolla.

Konsertin ohjelma on monipuolinen kattaus Tango del norten ohjelmistosta. Vuosien aikana yhä syvempi tutustuminen tangoon on vienyt heidät myös muun eteläamerikkalaisen rytmimusiikin pariin ja tässä konsertissa kuullaankin perinteisten argentiinalaisten tangojen lisäksi mm. jazz-sävytteinen, mutta tangomaista rytmiikkaa pursuava Milonga gris. Venezuelalaista svengiä räiskyvä Yo vengo regando flores, El vino del olvido, unohduksen viini, joka taas on modernia argentiinalaista folkmusiikkia sekä Astor Piazzollan bandoneonkonsertto, Aconcagua, ensimmäistä kertaa duolle sovitettuna. Konsertissa esiintyvät Sami Pirttilahti, bandoneon ja Ville Westergård, piano.

Konsertti on Tammelan kunnantalon Valtuustosalissa su 27.5. klo 15. Konsertin kesto on noin tunti. Konsertin järjestää Tammelan kunnan kulttuuritoimi.

 

 

Tammelassa tapahtuu ympäri vuoden! 

Kesällä Tammelan tapahtumatarjonta on vilkkaimillaan. Tammelan kesän tapahtumatarjonta pitää sisällään mm. kyläyhdistysten omia kylätapahtumia, monipuolista kesäteatteritarjontaa, konsertteja yhteistyössä paikallisten yhdistysten kanssa, sekä suurempia kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettuja tapahtumia.

 

 

Makkaramarkkinat ja Valtakunnallinen Makkaramestarikilpailu ovat Tammelassa vuosittain, viikko ennen juhannusta järjestettävä tapahtuma, joka kokoaa makkaran ystäviä ympäri Suomen. Markkinat ovat laajentuneet vuosien aikana noin 10 000 kävijän tapahtumaksi, ollen pohjoismaiden suurimmat alan markkinat. Makkaramarkkinoiden järjestelyistä vastaavat yhdessä Tammelan yrittäjät ry jaTammelan kunta.

www.makkaramarkkinat.fi

4.7.2018 Ukrainalainen kasakkatanssiteatteri Artania esiintyy torilla. Mukaansatempaavassa esityksessä tanssivat niin ihmiset kuin nuketkin. Ilmainen tapahtuma. Järj. Tammelan Kulttuuripalvelut

 

Bella Italia on vuosittain heinäkuun puolivälissä järjestetty italialaisen ajoneuvomuotoilun taidenäyttely. Tapahtumaa on järjestetty jo vuodesta 1991. Tapahtuman miljöönä toimii Mustialan entisen kuninkaankartanon puisto.

Tapahtuman verkkosivut

 

Hakkapeliitta-tapahtuma on ainutlaatuinen 1600-luvun hengessä järjestetty tapahtuma. Kaksipäiväinen tapahtuma järjestetään elokuun alussa Mustialassa. 1600-luvun markkinatorilla myydään vanhan perinteen mukaan tehtyjä tuotteita. Viikonlopun aikana voit kuulla ja nähdä tanssi- ja soittoesityksiä sekä luentoja, käydä sotilaiden leirissä ja nälän yllättäessä herkutella perinteisessä hämäläisessä pitopöydässä tai aidossa 1600-luvun pitopöydässä, jossa syödään sormin. Torin elämässä ovat mukana rahvaan lisäksi myös Kuningas Kustaa II Adolf vaimonsa ja hoviväkensä kera. Tapahtuman järjestää Nuorisoseura AuraTapahtuman verkkosivut

Rautakankikävelyn MM-kilpailut kisataan elokuun kolmantena viikonloppuna Mustialassa. Tapahtuman järjestää Kuninkaankartanon Olut- ja Ruokakulttuurinystävät ry.

www.rautainenilta.fi/rautakankikävely

Suurrompetori ja musiikkitapahtuma Letkun Pirtin ympäristössä 14.7.2018

Tammelan Kirppiskierros  järjestetään 18.-19.8.2018 Tapahtumassa kierretään kirppiskohteita ja nähtävyyksiä. Lauantaina kierretään Etelä-Tammelassa ja sunnuntaina Pohjois-Tammelassa. Ilmoittaudu myyjäksi 21.6.2018 mennessä ja kylien myyntipaikoille 15.8.2018 mennessä: paivi.klemela@tammela.fi puh. 050 3765 162.