Tapahtumat

Tammelassa tapahtuu ympäri vuoden! 
Kesällä Tammelan tapahtumatarjonta on vilkkaimillaan. Tammelan kesän tapahtumatarjonta pitää sisällään mm. kyläyhdistysten omia kylätapahtumia, monipuolista kesäteatteritarjontaa, konsertteja yhteistyössä paikallisten yhdistysten kanssa, sekä suurempia kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettuja tapahtumia.

Torisoittoja järjestetään toukokuun puolivälistä elokuun loppuun Tammelan kesätorin yhteydessä keskiviikkoisin klo 16.30-18.00. Torikahvilaan on mukava istahtaa kuuntelemaan eri-ikäisten soittoa ja laulua.

Makkaramarkkinat ja Valtakunnallinen Makkaramestarikilpailu ovat Tammelassa vuosittain, viikko ennen juhannusta järjestettävä tapahtuma, joka kokoaa makkaran ystäviä ympäri Suomen. Markkinat ovat laajentuneet vuosien aikana noin 10 000 kävijän tapahtumaksi, ollen pohjoismaiden suurimmat alan markkinat. Makkaramarkkinoiden järjestelyistä vastaavat yhdessä Tammelan yrittäjät ry jaTammelan kunta.

www.makkaramarkkinat.fi

Järvisählyn MM-kilpailut järjestetään heinäkuun alussa luonnonkauniilla Hämeen järviylängöllä sijaitsevalla Tammelan ja Forssan yhteisellä virkistysalueella Saaren kansanpuistossa. Pelit pelataan matalassa vedessä ja säännöt ovat sählyn säännöt, muutamalla pienellä mausteella ryyditettynä. Tapahtuma koostuu rennoista kilpailuista ja vielä rennommista rantajuhlista, jotka tempaavat sinut ja ystäväsi mukaansa rytmeillään ja rennolla fiiliksellään.

www.waterhockey.fi

Bella Italia on vuosittain heinäkuun puolivälissä järjestetty italialaisen ajoneuvomuotoilun taidenäyttely. Tapahtumaa on järjestetty jo vuodesta 1991. Tapahtuman miljöönä toimii Mustialan entisen kuninkaankartanon puisto.

Tapahtuman verkkosivut

 

Hakkapeliitta-tapahtuma on ainutlaatuinen 1600-luvun hengessä järjestetty tapahtuma. Kaksipäiväinen tapahtuma järjestetään elokuun alussa Mustialassa. 1600-luvun markkinatorilla myydään vanhan perinteen mukaan tehtyjä tuotteita. Viikonlopun aikana voit kuulla ja nähdä tanssi- ja soittoesityksiä sekä luentoja, käydä sotilaiden leirissä ja nälän yllättäessä herkutella perinteisessä hämäläisessä pitopöydässä tai aidossa 1600-luvun pitopöydässä, jossa syödään sormin. Torin elämässä ovat mukana rahvaan lisäksi myös Kuningas Kustaa II Adolf vaimonsa ja hoviväkensä kera. Tapahtuman järjestää Nuorisoseura AuraTapahtuman verkkosivut

Rautakankikävelyn MM-kilpailut kisataan elokuun kolmantena viikonloppuna Mustialassa. Tapahtuman järjestää Kuninkaankartanon Olut- ja Ruokakulttuurinystävät ry.

www.rautainenilta.fi/rautakankikävely

 

Tammelan Kirppiskierros järjestetään samaan aikaan Rautakankikävelyn MM-kilpailujen kanssa. Tapahtumassa kierretään kirppiskohteita ja nähtävyyksiä. Lauantaina kierretään Etelä-Tammelassa ja sunnuntaina Pohjois-Tammelassa.