Lasten ja nuorten vaikuttaminen

Mitä Tammela kaipaisi? Hyvät ideat kehiin!

Tammelassa on käytössä www.nuortenideat.fi –palvelu, johon voit jättää omia ehdotuksia ja parannusideoita kirjautumatta!

Lasten parlamentti

Tammelan kuntaan perustettiin Lasten parlamentti syksyllä 2012 jotta varmistettiin, että lapsia kuullaan heitä koskevassa päätöksenteossa kuten laki vaatii. Lasten parlamentti kokoontuu 2 – 4 kertaa vuodessa kiertäen eri kouluilla.  Lasten esille tuomat asiat liittyvät useimmiten koulumaailmaan ja edustajat ovat usein koonneet kokouksiin kehitysehdotuksia koulukavereiltaan.

Edustajat syksy 2017 – kevät 2019

Riihivalkama: Puheenjohtaja: Lauriina Leino, Eemeli Jaakkola

Kaukjärvi: Jani Karilammi, Julia Lehtovirta

Koulukeskus: Varapuheenjohtaja Ilona Rinne, Mauri Juhola ja Topias Vesterinen

Porras: Anni Aaltonen, Elias Jokinen

Teuro: Vili Mikkola

Myllykylä: Juuli Eerikäinen, Sara Ojala

Letku: Lumia Kytöluoto

NUORISOVALTUUSTO

Jo 17 vuotta Tammelassa toiminut nuorisovaltuusto ajaa nuorten asioita ja mielipiteitä kunnan koneistossa eteenpäin. He ovat nuorten ääni heitä koskevissa asioissa.

Nuorisovaltuuston edustajat ovat mukana lautakuntien kokoontumisissa ja tuovat nuorten kantaa esille. Vuonna 2018 nuorisovaltuustossa on 12 jäsentä. He ovat toisen asteen- ja yläasteen oppilaita.

Nuorisovaltuusto pitää tärkeänä, että muilla nuorilla on matala kynnys ottaa heihin yhteyttä. Tärkeä osa toimintaa ovat tapahtumat ja retket joissa heihin voi tutustua.

Vuoden 2018 Nuorisovaltuuston jäsenet ovat:

Artturi Pura

Onni Lintukorpi (edustaja maakunnallisessa Nuvassa)

Aina Viitala

Aki Kuusenperä

Eemeli Vuorinen

Ronja Metsänoja

Jussi Meri

Pihla Metsänoja

Elsa Lukkala

Viljami Intala

Saku Viherä

Benjamin Kantelus

Nuorisovaltuusto järjestäytyy 16.1.2018. Ilmoitamme tuon päivän jälkeen ketkä valittiin puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi ja sihteeriksi. Kiitos kaikille vanhoille Nuvalaisille etenkin pj. Anni Mäntyvaaralle.