• Suomi

Tapahtumat

Tapahtumakalenteri

Elokuvat
Liikunta ja urheilu
Markkinat ja messut
Musiikki
Muut
Näyttelyt
Teatteri

Villiinny keväästä / Leivontapäivä
Villiinny keväästä / Leivontapäivä.

 


Satavuotiaan Suomen luontoa juhlitaan lauantaina 20.5.2017 kansallispuistoissa ympäri maan. Tammelassa, Liesjärven kansallispuistossa erilaiset perinteet kohtaavat, kun Korteniemen perinnetilalla leivotaan ruisleipää ja maistellaan villiyrttejä kello 11-17. Tapahtumapäivänä lämpiää myös savusauna ja luontopolku odottaa kulkijoitaan. 

Tervetuloa villiintymään keväästä Kortenimen perinnetilalle perinteisen leivontapäivän merkeissä. Tänä vuonna tapahtumapäivänä vietetään myös Suomen luonnon päivää, ja mikäpä sopisikaan keväiseen päivään paremmin kuin leipoa kansallisruokaamme ruisleipää luonnon helmassa. ”Ruisleipä valittiin tänä vuonna Suomen kansallisruoaksi ja vartaassa kuivattavaa reikäleipää sen olla pitää.” tuumii Korteniemen emäntä. Tapahtumapäivänä kävijät pääsevät leipomaan ja maistelemaan ruisleipää. ”Leipäviljana meillä on tilan oma Aunus-ruis. Lämpimäiset paistetaan toista sataa vuotta vanhassa, suuressa leivinuunissa ja hellalla keitetään kahvit. Vaikken heti keksi uunilämpimän ruisleivän voittanutta, muutakin kastettavaa voi Korteniemestä hankkia”, emäntä kertoo. 

Vaikka kevät on myöhässä, muutamat villiyrtit ovat jo päässeet kasvun alkuun. Vihreät Tassut -yrittäjä Tarja Jaakkolan opastuksella tutustutaan villiyrtteihin pitkin päivää. Tarjolla on villiyrttimaistiaisia sekä tietoa niiden keräämisestä ja käytöstä. Maistamaan pääsee myös koivun mahlaa, sillä paikalla toimii maistattajana mahlamestari Ensio Hakamäki

Lauantaina on myös Korteniemen iki-ihana, 1800-luvun lopulla tehty ja viime syksynä uuden malkakaton saanut savusauna lämpimänä. Nyt onkin oiva tilaisuus heittää talviturkki Liesjärveen!

Päivän mittaan kannattaa käydä myös luontopolulla tai istuskella nuotiolla keväisessä järvimaisemassa. Koko viikko on nimetty valtakunnalliseksi lasten lintuviikoksi, ja kutsummekin erityisesti lapsiperheet mukaan. Liesjärvellä voi nähdä ja kuulla niin metsä-, vesi- kuin pihalintuja. Haarapääskysetkin ovat jo palanneet!

Tapahtumapäivänä Vekkilän emäntä myy tilalla sesongin mukaista ruokaa ja kahvia. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, lämpimästi Tervetuloa!

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Metsähallitus, Tammelan kunta ja Vihreät Tassut. 


Sijainti: Korteniemen perinnetila

‹ Takaisin Kaikki tapahtumat ›
 
Tekstin koko A A A Sivukartta

Karttapalvelu

Tapahtumakalenteri

Ladataan tapahtumia...

Linkit

Lisää tapahtumia löytyy

Bulevardista www.bulevardi.fi