• Suomi

Tapahtumat

Tapahtumakalenteri

Elokuvat
Liikunta ja urheilu
Markkinat ja messut
Musiikki
Muut
Näyttelyt
Teatteri

Luonnon päivän linnunpönttötalkoot
Luonnon päivän linnunpönttötalkoot Hämeen luontokeskuksella klo 10-16.

 


Hämeen luontokeskus osallistuu Ylen Miljoona linnunpönttöä -kampanjaan linnunpönttötalkoilla Luonnon päivänä 20.5.2017 klo 10-16. Tervetuloa talkoilemaan pönttöjä – materiaalit löytyvät luontokeskukselta! 

Maaliskuun alussa 2016 käynnistyneen Miljoona linnunpönttöä -kampanjan tavoite on nostaa Suomen oksistoon miljoona linnunpönttöä toukokuun 2017 loppuun mennessä. Miljoonan tavoite on jo mennyt rikki, mutta vielä riittää materiaaleja pöntöiksi ja uusia koteja kolopesijöille kaivataan. Hämeen luontokeskus osallistuu kampanjaan jo sarjassaan kolmannen talkoopäivän merkeissä. Pönttötalkoot ovat loistava tilaisuus osallistua myös Lasten lintuviikkoon, jota vietetään 15.-21.5.2017. 

Tapahtumapäivänä luontokeskuksella talkoillaan linnunpönttöjä, joihin materiaalit löytyvät valmiina luontokeskukselta. Materiaaleina käytetään kansallispuistojen palvelurakenteiden rakentamisesta jääneitä pieniä laudan pätkiä, jotka muuten menisivät poltettavaksi – näin saamme hyvin tarpeelliseen hyötykäyttöön kaikki jämälaudatkin. Ota mukaasi leppoisa asenne ja tule rakentamaan kolopesijöille uusia koteja! 

Pönttötalkoot osuvat sopivasti Lasten lintuviikolle, ja ovatkin oiva tapa osallistua teemaviikkoon vaikkapa perheen kesken. Pönttötalkoisiin voi yhdistää omatoimisen lintujen havainnointiretken lähimetsään, missä käy lintujen kesken kova kuhina näin toukokuussa. Onnistutko huomaamaan linnun pesänrakennuspuuhissa tai kuuluuko pöntöistä jo poikasten sirkutusta? Lasten lintuviikon järjestävät yhteistyössä BirdLife Suomi ja Luonto-Liitto. Tarkoituksena ei ole tunnistaa lajeja, vaan havainnoida luonnosta erilaisia helppoja pesinnän merkkejä. Järjestäjät tarjoavat nettisivuillaan teemaviikkoon ohjeita ja maksutonta materiaalia havainnointiretken tueksi. 

Päivän aikana luontokeskuksella on luvassa myös muuta mukavaa lintuaiheista puuhaa lapsille ja esimerkiksi auditoriossa voi katsella lintuaiheisia luontofilmejä. Luontokeskuksen Café Erika palvelee koko tapahtuman ajan. Tapahtumaan on vapaa pääsy, Tervetuloa! 

Lisätietoja: 
Hämeen luontokeskus puh. 0206 39 4630, hame@metsa.fi 
Lasten lintuviikon ohjeet ja materiaalit (BirdLife Suomi ja Luonto-Liitto) www.birdlife.fi/lintuviikko

Metsähallituksen Luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.


Sijainti: Hämeen luontokeskus
Kotisivut: http://www.luontoon.fi/hameenluontokeskus

‹ Takaisin Kaikki tapahtumat ›
 
Tekstin koko A A A Sivukartta

Karttapalvelu

Tapahtumakalenteri

Ladataan tapahtumia...

Linkit

Lisää tapahtumia löytyy

Bulevardista www.bulevardi.fi