• Suomi

Tapahtumat

Tapahtumakalenteri

Elokuvat
Liikunta ja urheilu
Markkinat ja messut
Musiikki
Muut
Näyttelyt
Teatteri

Vuoden luontokuvat 2016 -valokuvanäyttely
Vuoden luontokuvat 2016 -valokuvanäyttely esillä Hämeen luontokeskuksessa 1.-30.7.2017 päivittäin klo 10-17.

 


Tervetuloa katselemaan Vuoden luontokuva 2016 -kilpailun hienoimpia otoksia Hämeen luontokeskukseen heinäkuussa 2017. Luontokuvat ihastuttavat vuosi toisensa jälkeen monimuotoisuudellaan ja tarjoavat katsojille oivaltavia näkökulmia Suomen luontoon.

Vuosi 2016 oli järjestyksessään 36. kilpailukerta. Kilpailun tulokset julkistettiin lokakuussa 2016 Pohjoismaiden suurimmalla luontokuvien festivaalilla Turussa. Vuoden Luontokuvaksi valittiin tuolloin saarijärveläisen Juha-Pekka Paanasen ”Kiiruna maailman laidalla”, jota kuvailtiin muun muassa taidokkaaksi ja raikassävyiseksi.

Kilpisjärven Saana-tunturilta otettu kuva viehätti kilpailun tuomaristoa: "Upea näkemyksellinen ja maalauksellinen lintukuva, joka sisältää runsaasti katseltavaa. Kuvaaja on malttanut jättää kiirunan osaksi maisemaa – ja minkälaista maisemaa! Etualan kalliot lisäävät kuvan syvyysvaikutelmaa. Toisaalta kaikki on hyvin karua ja elämisen ehdot ovat kovat. Pehmeä, lämmin valo muotoilee sekä kohdetta että taustan tuntureita."

Vuoden Luontokuva -kilpailun suosio kasvoi hieman edellisvuodesta, kilpailuun osallistui kaikkiaan noin 13 000 kuvaa reilulta 900 kuvaajalta. Kuvat kilpailevat aihealueittain seitsemässä yleisessä sarjassa, lisäksi kilpailussa on nuorten sarja alle 18-vuotiaille. Tuomaristo valitsee sarjavoittajat, ja niiden joukosta valikoituu parhaana Vuoden Luontokuva. Lisäksi kilpailussa palkitaan eri sarjoissa 32 yksittäiskuvaa vähintään kunniamaininnalla. Kahdeksan sarjavoittajaa ja 32 muuta palkittua muodostavat Vuoden Luontokuvat -näyttelyn, joka kiertää useampana näyttelykokonaisuutena halki Suomen.

Vuoden Luontokuva -kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry. Yhdistykseen kuuluu 2800 luontokuvauksen harrastajaa ja ammattilaista. Niin ikään SLV ry:n järjestämä Vuoden Luontokuva -festivaali on Pohjoismaiden suurin luontokuvatapahtuma.

Vuoden luontokuva 2016 - näyttely on esillä Hämeen luontokeskuksessa 1.7.-30.7.2017. Luontokeskus on avoinna päivittäin klo 10-17.

Näyttelyyn on vapaa pääsy, Tervetuloa tutustumaan!


Sijainti: Hämeen luontokeskus
Kotisivut: http://www.luontoon.fi/hameenluontokeskus

‹ Takaisin Kaikki tapahtumat ›
 
Tekstin koko A A A Sivukartta

Karttapalvelu

Tapahtumakalenteri

Ladataan tapahtumia...

Linkit

Lisää tapahtumia löytyy

Bulevardista www.bulevardi.fi