• Suomi

Tapahtumat

Tapahtumakalenteri

Elokuvat
Liikunta ja urheilu
Markkinat ja messut
Musiikki
Muut
Näyttelyt
Teatteri

Metsän syleilyssä - taidenäyttely
Hämeen luontokeskuksessa avautuu heinäkuussa 2017 veistoksia ja grafiikkaa sisältävä Metsän syleilyssä - taidenäyttely. Näyttely on Heidi Piipon ja Saija Rannan, kahden sastamalaisen taiteen tekijän ja kokijan, kuudes yhteisnäyttely.

 


Näin Heidi Piippo ja Saija Ranta kuvailevat itse taiteen tekemistään ja suhdettaan luontoon: "Meitä yhdistää läheinen luontosuhde, tinkimättömyys oman taiteen tekemisessä ja herkkyys. Metsällä on meihin voimaannuttava vaikutus; se on mielen ja kehon latauspaikka, jolla on myös parantava vaikutus. Metsä on tulvillaan aistittavia viestejä; ääniä, tuoksuja ja kosketeltavia asioita, jotka on mahdollista paikallistaa vain hiljentymällä, tarkkailemalla ja herkistymällä". 

Metsän syleilyssä -taidenäyttely koostuu teoksista, jotka ovat syntyneet luontoa tarkkailemalla ja havainnoimalla viimeisten kahden vuoden ajan. Näyttelyssä on eri tekniikoin toteutettuja töitä: pronssiveistoksia, grafiikkaa ja sekatekniikoita. Näyttelykokonaisuus oli esillä Seitsemisen luontokeskuksessa maalis-huhtikuussa 2016. Hämeen luontokeskukseen avautuvaan näyttelyyn on valmistunut uusia töitä.
 

Heidi Piippo lähestyy metsä -teemaa erilaisten tunnetilojen kautta. Metsä voi olla pelottava, lohduttava, turvallinen, äänekäs, hiljainen… Hänen grafiikan vedokset ja pronssiveistokset sisältävät aina ihmisluonnon psykologisen ulottuvuuden. Sastamalassa sijaitsevan Pirunvuoren luonto käkkyrämäntyineen ja pirunpeltoineen on inspiroinut taiteilijaa erityisesti tänä kesänä.

Saija Ranta kuvaa metalligrafiikan vedoksissaan metsän sisältä löytyviä yksityiskohtia; pienoismaailmoja, jotka jäävät usein huomaamatta. Hänen teoksilleen on luontaista harkittu pienuus. Aiheita töilleen hän saanut lenkkeillessään vanhassa luonnonvaraisessa Kukkurin metsässä Sastamalassa.

Metsän syleilyssä -näyttely avautuu Hämeen luontokeskuksen näyttelytilaan lauantaina 1.7.2017. Näyttelyä ripustetaan perjantaina 30.6. klo 10-15 välillä. Tervetuloa tutustumaan näyttelyn antiin joko ripustuspäivänä, jolloin tapaatte taiteilijat tai luontokeskuksen aukioloaikoina heinäkuun ajan.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoa:

Hämeen luontokeskus Härkätie 818, 31380 Letku (Tammela)
Heinäkuussa avoinna: ma-su klo 10-17

 


Sijainti: Hämeen luontokeskus
Kotisivut: http://www.luontoon.fi/hameenluontokeskus

‹ Takaisin Kaikki tapahtumat ›
 
Tekstin koko A A A Sivukartta

Karttapalvelu

Tapahtumakalenteri

Ladataan tapahtumia...

Linkit

Lisää tapahtumia löytyy

Bulevardista www.bulevardi.fi