• Suomi

Uutiset

Valokuvia Tammelasta itsenäisyyden ajan vuosikymmeniltä- näyttely

03.07.2017
Valokuvia Tammelasta itsenäisyyden ajan vuosikymmeniltä- näyttely

Valokuvia Tammelasta itsenäisyyden ajan vuosikymmeniltä- näyttely
Tammelan kunnantalon näyttelytilassa 3.-28.7. 2017

Näyttely on kuvallinen katsaus Tammelan tapahtumista ja merkittävistä henkilöistä sekä rakennetun ympäristön muutoksista 100 vuoden aikana. Näyttelyyn on koottu 130 valokuvaa sadan vuoden ajalta.


Näyttely on kuvallinen katsaus Tammelan tapahtumista ja merkittävistä henkilöistä sekä rakennetun ympäristön muutoksista 100 vuoden aikana. Näyttelyyn on koottu 100 valokuvaa sadan vuoden ajalta. Kuvissa on taltioitu Tammelalle tärkeitä hetkiä kuten vuonna 1923 Tammelan 500v.-juhla, Kaukolan harjun näkötornin avajaiset ja Hakkapeliittapatsaan sekä Sankaripatsaan paljastustilaisuudet. Valokuvissa esiintyviä henkilöitä ovat esimerkiksi kunnallisneuvos Antto Laiho, tunnettu juoksija August Mäkilä sekä oksatuolien tekijä Emmanuel Näkiö. Tammela oli tunnettu oksatuoleistaan ja ne olivatkin Tammelan vientituote ihan Pietariin saakka.

Näyttely on myös kunnianosoitus ja kiitos menneille sukupolville, jotka ovat olleet luomassa yhteistä Tammelaa.

Kuva-aineisto on Tammelan kunnan, Tammelan seurakunnan ja Mustialan arkistoista. Myös yksityishenkilöiltä on saatu kuvia lainaksi ja kopioitavaksi.

Näyttelyn jälkeen kuvat jäävät Tammelan kunnan arkistoon.

 Itsenäisyyden juhlavuonna on toiveena on myös, että tammelalaiset tallettaisivat ja määrittäisivät vanhoja perhekuvia muistoksi tuleville sukupolville.

 Näyttely on avoinna 3.-28.7.2017 Tammelan kunnantalon näyttelytilassa 

viraston aukioloaikoina, ma-pe klo 9.00-13.00.Lisäksi näyttely on avoinna su 16.7. klo 11.00-15.00.

‹ Takaisin Kaikki uutiset ›
 
Tekstin koko A A A Sivukartta