Juuso Alatalo on Tammelan uusi kunnanjohtaja

Ti, 15.11.2022 - 09:55

Juuso Alatalo (oik.) on Tammelan uusi kunnanjohtaja. Onnittelemassa valtuuston puheenjohtaja Olli-Pekka Jasu ja henkilöstöpäällikkö Leena Ahola. 
 

Valtiotieteiden maisteri Juuso Alatalo, 40, on valittu Tammelan uudeksi kunnanjohtajaksi. Maanantaina kokoontunut kunnanvaltuusto päätti asiasta yksimielisesti. Turhia keskusteluja asian tiimoilta ei käyty, sillä neljässä lyhyessä ryhmäpuheenvuorossa kannatettiin kunnanhallituksen esitystä valita Alatalo kunnanjohtajaksi.

Mynämäellä asuva Alatalo toimii tällä hetkellä Kaarinan kaupungin hallinnon palvelupäällikkönä. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Sauvossa vs. kunnanjohtajana. Viime kunnallisvaaleissa hän oli Mynämäen ylivoimainen ääniharava SDP:n riveissä. Hän on myös kunnanhallituksen 2. varapuheenjohtaja. 

Alatalolla ei ollut johtajavalinnan loppuvaiheessa kilpailijoita, sillä Juha Lampi ja Tammelan vt. kunnanjohtaja Taavi Leinikka vetivät hakemuksensa pois viime metreillä.

Kunnanjohtajahaussa kelpoisuusehdot täytti kaikkiaan 17 hakijaa.

Kunnanjohtajan virka tuli avoimeksi, kun entinen kunnanjohtaja Kalle Larsson valittiin toukokuussa Orimattilan kaupunginjohtajaksi.

Aihepiiri