Suvisia säveliä Mustialan juhlasalissa runon ja suven päivänä

Ke, 23.06.2021 - 14:21

SUVISIA SÄVELIÄ MUSTIALAN JUHLASALISSA

 

Useimmat meistä tuntevat säveltäjä Karl Collanin laulutuotannosta kauniin Sylvian joululaulun. Tässä Suvisia säveliä konsertissa on mahdollisuus kuulla muita hänen romanttisia laululujaan -lauluja, joita harvoin jos tuskin koskaan on ollut kuultavissa.  Karl Collanin kuolemasta tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta ja sitä ennakoiden sopraano Eilamaria Leskinen ja pianotaiteilija Jouni Somero ovat viime vuonna levyttäneet ja julkaisseet hänen laulutuotantoaan.

Konserttiin on otettu mukaan myös Selim Palmgrenin kansanlaulusovituksia, joissa niissäkin joku-nen harvemmin kuultu.  Tämän säveltäjän kuolemasta tulee tänä vuonna kuluneeksi 70 vuotta.

Pianotaiteilija Jouni Somero soittaa pianosoolot molemmilta säveltäjiltä ja lisäksi hän lisää yleisön tietoisuutta teoksiin ja säveltäjiin liittyen välijuonnoillaan.

 

Laajan äänialan ja lämminsävyisen soivan äänen omaava sopraano Eilamaria Leskinen on saanut tunnustusta myös hyvänä esiintyjänä. Aktiivisen konsertoinnin lisäksi hän on laulanut päärooleja useissa operetti-, ooppera- ja kirkkomusiikkiteoksissa. Tänä vuonna taiteilijalta ilmestyy neljäs levy, joka perustuu Eino Leinon ja Kaarlo Sarkian runoihin. www.eilamarialeskinen.fi

 

Pianotaiteilija Jouni Somero on esiintynyt eri puolilla maailmaa.  Konsertteja on kertynyt jo 3200 ja levytyksiä 102. Amerikkalainen Fanfare Magazinel valitsi hänen Rebikov-albuminsa vuoden 2012 merkittävimmäksi pianolevyksi. Taiteilija on tehnyt yhteistyötä useiden koti- ja ulkomaisten laulajien, instrumentalistien ja kapellimestarien kanssa. www.jounisomero.com

 

Eilamaria Leskinen ja Jouni Somero ovat tehneet konsertti- ja levytysyhteistyötä usean vuoden ajan.

 

Konsertti on Mustialan juhlasalissa tiistaina 5.7.21 klo 18

Kuvassa pianisti Jouni Somero ja sopraano Eilamaria Leskinen
Aihepiiri