Kesän toimintaa varhaiskasvatuksessa

Avoin varhaiskasvatus

 

Kesäleikkikenttätoimintaa on tulossa jälleen kesällä 2020, tiedot päivitetään kevään aikana.

 

Leikkikenttätoiminta kuntalaisille ja kunnan kesäasukkaille

Tammelassa on ohjattua kesäleikkikenttä toimintaa ajalla 3.6. – 28.6.2019:

Maantaisin klo 9-11.30 Alhonpuisto, Telatie, Lamala

Tiistaisin klo 9-11.30 Teuron koulu

Keskiviikkoisin klo 9-11.30 Letkun koulu

Torstaisin klo 9-11.30 Kirstilän puisto, Nuotantekijäntie, Kytö

Perjantaisin klo 9-11.30 Kirkonkylä, kirjaston viereinen puisto

Leikkikenttätoiminta on tarkoitettu 4-10 vuotiaille lapsille sekä alle 4 –vuotiaille vanhemman tai hoitajan läsnäollessa. Toiminta sisältää leikkiä, laulua, urheilua, pelejä, piirtämistä ja muuta mukavaa kesäajan puuhaa. Ensimmäisellä kerralla toivomme vanhempien käyvän sopimassa ohjaajien kanssa nuorempien lasten kulkemisesta yms. asioista.Toiminta on maksutonta. Mukaan voi ottaa pienet eväät ja juomapullon. Toiminta on ulkona, joten sään mukainen ulkovarustus ja kesähelteillä lakki on tarpeen.

Huom! Juhannusaattona pe 21.6. ei ole ohjattua kesäleikkikenttätoimintaa. Portaassa ja Riihivalkamassa päiväkoti on auki kesäkuussa juhannukseen asti.

 

Leikkitoiminta ympäri vuoden

Tilapäistä varhaiskasvatusta tarjotaan satunnaiseen, alle 5 päivää kuukaudessa kestävään varhaiskasvatustarpeeseen. 1-5 päivää kestävä satunnainen varhaiskasvatus luetaan kuuluvaksi leikkitoimintaan, joka ei vaikuta esim. mahdolliseen kotihoidontukeen.

Tilapäistä varhaiskasvatusta tiedustellaan etukäteen päiväkodeista varhaiskasvatusyksikön vastaavalta. Lapselle voidaan myöntää tilapäinen varhaiskasvatuspaikka, mikäli lapsiryhmässä on tilaa kyseisenä päivänä.

Lapsen tullessa päiväkotiin, huoltaja täyttää perustietolomakkeen yhteystietoineen, jonka perusteella myös varhaiskasvatus laskutetaan jälkikäteen. Tilapäisen varhaiskasvatuksen hinnat ovat:

  • alle 5 tuntia kestävä 12 €/lapsi/puolipäivä
  • yli 5 tuntia 18 €/lapsi/päivä