Tammelan vesihuoltolaitos

TIEDOTE: Vesihuolto ja koronavirusepidemia

Tämän hetkisen tiedon mukaan koronaviruksen leviämistä talousveden välityksellä ei pidetä todennäköisenä. Raakavesien kontaminoituminen viruksilla on epätodennäköistä, mutta jos vesilaitoksen raakaveteen päätyisi koronaviruksia, vedenkäsittely, erityisesti desinfiointi kloorilla, UV-valolla ja/tai otsonilla, tuhoaa ne tehokkaasti. (Lähde Vesilaitosyhdistys VVY)

Tammelan talousvedet käsitellään UV-valolla.

Päivitetyt tiedotteet ja ohjeistukset Koronaan löydät kunnan ajankohtaista sivulta

 

TIETOA ASIAKKAILLEMME

Laskutus: Laskutus tapahtuu neljästi vuodessa laskutuskausien päätyttyä. Laskutuskaudet ovat kaikilla asiakkailla seuraavat: 1.1. – 31.3., 1.4. – 30.6., 1.7. – 30.9. ja 1.10. – 31.12. Mikäli kulutusta ei ole laskutetaan perusmaksujen osuus.
Laskutus tapahtuu vuosikulutusarvion mukaan, joka päivittyy tasauslukeman yhteydessä. Etäluettavien mittareiden omaavilla asiakkaillamme kaikki laskut ovat tasauslaskuja.

Lisäksi laskutus tehdään kulutuspisteen omistajan tai maksajan vaihtuessa. Teidän tulee itse olla meihin yhteydessä ilmoittaaksenne mittarilukemanne ja uudet yhteystietonne. Voitte tehdä ilmoitukset myös kulutus-webissä.

Kulutus-Webissä kuluttaja pääsee syöttämään kulutuslukemansa (vain itse luettavat mittarit) Tammelan vesihuoltolaitoksen järjestelmään sekä selaamaan kiinteistönsä kulutushistoriaa. Palveluun pääsemiseksi tarvitaan vesilaskusta tai mittarilukukortista kulutuspisteen/-paikan numero (1), mittarinumero (2) ja paina

Palvelun kautta kuluttaja voi myös lähettää palautetta Tammelan vesihuoltolaitokselle ilman kulutuslukeman syöttöä.

Kulutus-web -palvelu Ohje

Kulutuspisteen numero:                                                                                                             

Mittarin numero:                                                                                                                        

 

Etäluettavat mittarit

Kaikki uudet asennettavat mittarimme ovat etäluettavia. Ne mahdollistavat todelliseen kulutukseen perustuvan laskutuksen, eikä arviolaskutusta enää tarvita. Uuden antennijärjestelmämme ansioista mittareita luetaan joka vuorokausi, jolloin mm. vesivuodot on nopeammin havaittavissa.

Mikäli Teillä ei ole etäluettavaa mittaria ja sellaisesta olisitte kiinnostuneet, ottakaa meihin yhteyttä niin kerromme asiasta mieluusti lisää.

 Vesimittari ohje  

          

Hyödyllisiä linkkejä              

Klikkaa tästä mitä WC-pönttöön saa laittaa ja mitä WC-PÖNTTÖÖN EI SAA LAITTAA 

Ohje kinkkurasvan hävittämisestä.

Hyödyllisiä neuvoja elinympäristömme parhaaksi

 

Laskun maksaminen E-laskulla
Aloita tekemällä e-laskusopimus kätevästi verkkopankissa.
Kun maksat paperilaskua, muuta laskun toimitustavaksi e-lasku.
Jos sinulla ei vielä ole pankin verkkotunnuksia, saat ne pankistasi.

Tammelan vesihuoltolaitos lähettää e-laskun sähköisesti suoraan verkkopankkiisi. Osa pankeista ilmoittaa halutessasi laskun saapumisesta sähköpostilla tai tekstiviestillä. E-laskussa ovat kaikki maksutiedot valmiina, joten vältyt tietojen näppäilyiltä. Voit tarkistaa laskun erittelyn verkkopankissasi ja hyväksyä laskun maksettavaksi omilla pankkitunnuksillasi.

*************************************************************************************************************************************************************************

TIETOJA VESILAITOKSESTA

Tammelan kunnan vesihuoltolaitos vastaa kolmesta vedenottamosta.

Syrjäharjun vedenottamolta vettä toimitetaan kirkonkylän ja Etelä-Tammelan vesihuollon toiminta-alueille. Syrjäharjun raakavesi ohjataan vesitornissa sijaitsevan UV-suodattimen läpi, UV-suodatuksella varmistetaan veden mikrobiologinen puhtaus. Veden kovuus on noin 0,8 mml/l (pehmeää)

Pätinkiharjun vedenottamolta vettä johdetaan Pohjois-Tammelan vesihuollon ja Kaukjärven vesihuollon verkostoihin. Pohjois-Tammelan vesihuolto Lautaportaan, Susikaan Teuron kyliin ja Kaukjärven vesihuolto Kaukjärven kylään. Pätinkiharjun vesi käsitellään kalkkikivisuodatuksella, jolla nostetaan veden pH-arvoa ja UV-suodatuksella jolla varmistetaan veden mikrobiologinen laatu. Veden kovuus 0,17 mml/l (erittäin pehmeää).

Liesjärven vedenottamon vesi jaetaan Liesjärven Vesi Oy:n ja Eräkeskus Metsäkoulun verkostoihin. Liesjärven vedenottamon vesi käsitellään aktiivihiilisuodatuksella, jolla poistetaan raakavedessä oleva pieni määrä torjunta-aineita. Veden pH:ta säädetään lipeällä. Vesi käsitellään myös UV-suodatuksella, jolla varmistetaan veden mikrobiologinen12.10.2018 laatu. Veden kovuus 0,28mml/l (erittäin pehmeä).

*************************************************************************************************************************************************************************

VEDEN KOVUUDET JA TESTAUSTULOKSET


Tammelan talousveden kokonaiskovuudet
Syrjäharjun vedenottamo 0,83 – 0,86 mmol/l
Pätinkiharjun vedenottamo 0,16 – 0,17 mmol/l

Vedenottamoiden raakaveden laajempi Testausseloste:

Vesinäytteet olivat tutkituilta osin hyvää raakavettä.