Erkki Tantun Seitsemän veljestä -romaanin kuvitusoriginaaleja esillä Tammelassa - Tammelan kunta
Tammelan kunta
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Tarkennettu haku

Erkki Tantun Seitsemän veljestä -romaanin kuvitusoriginaaleja esillä Tammelassa

Takaisin artikkelilistaukseen

Erkki Tantun Seitsemän veljestä -romaanin kuvitusoriginaaleja esillä Tammelassa

Tammelan kulttuuripalvelut saa lainaksi ajalle 25.7.-15.8.2020 osan Nurmijärven kunnan taidekokoelmassa olevista Erkki Tantun tekemistä Seitsemän veljestä -romaanin kuvitusoriginaaleista. Tammelan näyttely kuuluu myös Seitsemän veljestä 150 –juhlavuoden ohjelmaan.

Erkki Tantun poika, Markku Tanttu on valinnut Nurmijärven kunnan taidekokoelmasta teokset, jotka liittyvät Tammelaan. Näyttelyn kuvien malleina ovat olleet tammelalaiset talot, tavarat ja ihmiset. Kuvittaja Erkki Tanttu oli tuttu näky Portaan kylässä jo 1940-luvun lopulla. Tanttujen kesämökki sijaitsi Tammelan Pääjärvellä.

Tanttu otti kuvien arkkitehtuurin ja esineistön, jos mahdollista eteläisestä Hämeestä. Jukolan pihapiirin mallina on ollut Tammelan Portaan Mustalammin talo, kirjailija ja kuvittaja Markku Tanttu kertoo.

Erkki Tantun Seitsemän veljestä -romaanin kuvitusoriginaaleja- näyttely on esillä Ateljee Galleria Jokitörmässä Tammelan Portaan kylässä ajalla 25.7.-15.8.2020. Näyttely avataan Portaan Taidekesä tapahtuman yhteydessä lauantaina 25.7.2020 klo 13.00.Näyttely on avoinna päivittäin klo 12.00-18.00.

Ateljee Galleria Jokitörmä (os. Portaanraitti 21) on tammelalaisen kuvataitelija Eero Leppäsen ateljee ja galleria. Leppänen kuvaa maalauksissaan Tammelan maisemia. Esillä myös Leppäsen teosten myyntinäyttely.

 

Kuva; Erkki Tanttu; Huuto Hiidenkiveltä, 1961, tussi kuultopaperille. Nurmijärven kunnan taidekokoelmat