Korteniemen perinnetilalla vietetään joulurauhaa 18.12.2019 - Tammelan kunta
Tammelan kunta
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Tarkennettu haku

Korteniemen perinnetilalla vietetään joulurauhaa 18.12.2019

Takaisin artikkelilistaukseen

Korteniemen perinnetilalla vietetään joulurauhaa 18.12.2019

Tule ja hiljenny jouluun Liesjärven kansallispuistossa Korteniemen tunnelmallisella perinnetilalla 18.12.2019 kello 18-20. Kuusi ja puhtaat oljet on kannettu tupaan ja kynttilät valaisevat kamarin. Pihapiirissä hiljennytään jouluhartauteen ja lauletaan tuttuja joululauluja. Polku perille on valaistu kynttilälyhdyin. Kannattaa pukeutua lämpimästi ja ottaa mukaan myös oma lyhty näyttämään tietä perille. Tarjolla on kuumaa mehua ja pientä makeaa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

”Yksi vuoden mieleenpainuvimmista päivistä on se, jolloin valmistelen perinnetilan joulua. Heti aamusta pitää pukeutua lämpimästi, sillä olen koko päivän ulkolämpötilassa, teinpä töitä tuvassa tai ulkosalla. Ensitöikseni sytytän tulen hellan ja aloitan tuvan siivouksen. Työkaveri tulee kanssani kuusimetsään ja tuomme kuusen tupaan, pilkomme ja kannamme polttopuita, laitamme olkia, lyhtyjä, kynttilöitä ja pientä tarjottavaa. Illan pimennyttyä sytytetään kynttilät, iso nuotio talon eteen ja odotetaan vieraita. Siinä kiteytyy joulu yhteen päivään; paljon valmistelua ja sitten yhteinen juhla”, tuumaa perinnetilan emäntä Outileena Uotila Metsähallituksesta.

Liesjärven kansallispuiston sydämessä sijaitsevan Korteniemen yksinkertaisessa kauneudessa on tilaa hiljentymiselle ja joulurauhan kokemiselle.

”Ennen iltakuutta saapuvat pappi, kanttori ja vieraat. Yhdessä viritetään joululaulut pimeään talvi-iltaan ja hiljennytään kuuntelemaan papin puhe ja runoja. Laulua jatketaan usein pitkäänkin, mutta hartauden jälkeen sytytetään kuusen kynttilät ja kaikki pääsevät vuorollaan istumaan kynttilöin valaistuun tupaan. Siinä saa istua hämärässä olkivuoteen reunalla, katsella savusta mustuneita hirsiseiniä, kun tuli palaa puuhellassa ja kuusen kynttilöissä”, Outileena Uotila kertoo.

Lisätietoja: Metsähallitus, asiakasneuvoja Outileena Uotila, 040 825 4454 ja sisasuomi@metsa.fi
Korteniemen perinnetila
Liesjärven kansallispuisto