Suomen kuvataiteen päivänä taiteillaan Tammelassa, Korteniemessä - Tammelan kunta
Tammelan kunta
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Tarkennettu haku

Suomen kuvataiteen päivänä taiteillaan Tammelassa, Korteniemessä

Takaisin artikkelilistaukseen

Suomen kuvataiteen päivänä taiteillaan Tammelassa, Korteniemessä

Korteniemen perinnetilalle saapuva tuntee astuvansa mukaan entiseen aikaan. Harmonisen kulttuuriympäristön keskellä voi kuvitella, millaista elämänmeno oli maaseudulla reilut sata vuotta sitten. Aika ennen itsenäistymistä oli kansallisen heräämisen aikaa, jolloin monet taiteilijat kuvasivat kotimaataan, sen ihmisiä, luontoa ja historiaa.  Noihin aikoihin tehtyä suomalaista taidetta kutsutaan kultakauden taiteeksi. Tuon ajan taiteilijoista Helen Schjerfbeck on saanut almanakkaan merkityn nimikkopäivän, jota vietetään yleisesti suomalaisen kuvataiteen päivänä 10.7.

Korteniemessä päivää juhlistetaan avoimella maalaustyöpajalla, jonka ohjaajana toimii kuvataiteilija Ottilia Roos. Kaikki kiinnostuneet, onpa aiempaa kokemusta maalaamisesta tai ei, ovat tervetulleita oppimaan. Omat paperit, kynät ja vaikkapa vesivärit mukaan. Taiteilija maalaa itsekin, joten hänen työskentelyään pääsee myös seuraamaan päivän kuluessa. Samaan aikaan savusaunarannassa Päivi Vaarula värjää lankoja kasviväreillä ja kertoo luonnonväreistä ja värjäysprosessista.

Kuvataidepäivänä Korteniemi on avoinna kello 11-17, maalaustyöpajaan pääsee osallistumaan sekä seuraamaan kasvivärjäystä koko aukioloajan. Tapahtuma on kokonaisuudessaan maksuton. Järjestelyistä vastaavat Tammelan kunta ja Metsähallitus.

Korteniemen tilalla on useita yli satavuotiaita rakennuksia, pihapiirissä kulkee maatiaiskanoja ja laitumella rouskuttaa lauma lampaita. Tilalla on upea uimaranta ja pihapiiristä lähtee luontopolku aarniometsään.

Tervetuloa!

Lyhyesti:

  • Suomen kuvataiteen päivä Korteniemen perinnetilalla keskiviikkona 10.7. kello 11-17. Kaikille avoin maalaustyöpaja, kasvivärjäystä. Vapaa pääsy!
  • Tuvassa päivän ajan luomuinen kahvila ja keittolounasta.
  • Korteniemen perinnetila, Korteniementie 270, 31350 Liesjärvi (Tammela)
  • Lisätietoja: Outileena Uotila, 040 825 4454, sisasuomi@metsa.fi
  • Korteniemen perinnetila (https://www.luontoon.fi/korteniemi)

Metsähallituksen Luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet pohjoiset erämaa-alueet sekä monet merkittävät historiakohteet.

 

 

 

 

Liitteet

Mikäli haluat muuttaa tai peruuttaa tilauksesi, klikkaa tästä

Tiedotejakelu on ePressi.comin palvelu. Tiedotteet lähetetään ePressi.comin toimittaja- ja toimitusrekisterille sekä tiedotteen julkaisijan sidosryhmärekisterille. Rekisteriseloste