TAMMELAN KUNTA MYY TARJOUSTEN PERUSTEELLA LÄHTEENMÄKI -NIMISEN KIINTEISTÖN - Tammelan kunta
Tammelan kunta
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Tarkennettu haku

TAMMELAN KUNTA MYY TARJOUSTEN PERUSTEELLA LÄHTEENMÄKI -NIMISEN KIINTEISTÖN

Takaisin artikkelilistaukseen

TAMMELAN KUNTA MYY TARJOUSTEN PERUSTEELLA LÄHTEENMÄKI -NIMISEN KIINTEISTÖN

Kohde sijaitsee Hämeen Härkätien läheisyydessä Ojasen kylässä osoitteessa Ojasentie 90, 31340 Porras (kiinteistötunnus: 834-427.3.115), noin 2 km kulttuurihistoriallisesti arvokkaasta Portaan kyläkeskustasta ja noin 10 km Tammelan kirkonkylästä. Kohteen välittömässä läheisyydessä ei ole vesistöä, mutta muutaman kilometrin päässä ovat Saaren kansanpuisto uimarantoineen ja Härkätien varressa Eerikkilä Sports and Outdoor Resort sekä Ruostejärven uimaranta.

Myytävän tilan pinta-ala on kiinteistörekisteriotteen mukaan 10.155 m2, jolla sijaitsee vuonna 1978 valmistunut puurunkoinen, lautaverhottu asuinrakennus. Rakennuksen kerrosala on 30 m2. Tilalla on myös vanhempi 1920 rakennettu asuinrakennus, jonka kerrosala on 20 m2. Lisäksi tilalla on pari talousrakennusta. Tilalla ei ole enää asuttu useampaan vuoteen ja asuinrakennus on ollut lämmittämätön. Asuinrakennukset ovat nykykunnossaan asumiskelvottomia ja talousrakennukset käyttökelvottomia.

Tilalla on sähköliittymä, mutta ei kunnallista vesihuoltoa vaan oma kaivo ja viemäröinti, joiden kummankaan toimintakelpoisuudesta ei ole varmuutta. Paikallisen vesiyhtiön vesijohto kulkee tien varressa ja kylän alueelle ollaan suunnittelemassa viemäriverkostoa.

Päärakennuksen ikkunat otettiin pois paikaltaan rakennuksen tyhjennyksen ajaksi ja ne ovat edelleen seinän vieressä. Pihapiiri on luonnontilainen ja sillä on jonkin verran myös metsätaloudellista arvoa omaavaa puustoa, jolle on suunniteltu toteutettavaksi harvennushakkuu.

Tilaa rasittaa suurelta osin valtakunnallisen sähköverkon ilmalinja. Tilan lounaisreunalla sijaitsee tilaa rasittava Ojasentien yksityistie.

Alueella on voimassa Saari-Kaukola-Ojanen-Porras –osayleiskaava, jossa pihapiiri on osoitettu kylämäisen asumisen alueeksi (AT). Kiinteistön kokonaisrakennusoikeus määrittyy kunnan rakennusjärjestyksen mukaan eli rakennusoikeus on 15 % kiinteistön pinta-alasta, ja sillä voi olla yksi kaksiasuntoinen pientalo tai kaksi yksiasuntoista pientaloa talousrakennuksineen. Rakentaminen voi olla enintään kaksikerroksista. Rakentamisen sijoittumista kiinteistöllä rajoittaa kuitenkin sitä rasittava valtakunnallisen sähköverkon ilmalinja varoalueineen, ja uutta rakentamista voikin lähinnä ajatella nykyiseen pihapiiriin / kaavassa asumiselle rajatulle alueelle.

Kaikki rakennukset ovat purkukuntoisia, joten niistä ei ole tehty kuntokartoituksia.

Kohteen näyttö: kiinteistöön pääsee tutustumaan ottamalla yhteyttä kuntaan ja sopimalla näyttö.

Tammelan kunnanhallitukselle osoitetut ostotarjoukset Lähteenmäen kiinteistöstä tulee jättää torstaihin 20.8.2020 kello 21.00 mennessä Huutokaupat.com huutokauppasovelluksen kautta (kohdenumero 2057936).

Kunta pidättää itsellään oikeuden tarvittaessa hylätä korkein tarjous, mikäli se on alihintainen. Mikäli tarjous on hyväksyttävissä, myynnistä päättää Tammelan kunnanvaltuusto.

Lisätietoja: Kaavoittaja Miika Tuki, puh. 050 4643274 tai talonrakennusmestari Mika Suontausta, puh 0500 813 132 (sähköpostit etunimi.sukunimi @ tammela.fi).