Tango del norte konsertti- Solos & Duos 2 – konserttikiertue - Tammelan kunta
Tammelan kunta
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Tarkennettu haku

Tango del norte konsertti- Solos & Duos 2 – konserttikiertue

Takaisin artikkelilistaukseen

Tango del norte konsertti- Solos & Duos 2 – konserttikiertue

Tango del norte konsertti- Solos & Duos 2 – konserttikiertue 

tiistaina 4.8.2020 klo 18.00

Tammelan kunnantalon valtuustosalissa

 

Sami Pirttilahti, bandoneon ja Ville Westergård, piano

Tervetuloa kuulemaan argentiinalaista tangoa ja eteläamerikkalaista folklorea !  Liput 10 € ovelta.

Tammelan kunta, kulttuuripalvelut

  

Tango del norte on vuonna 2011 perustettu argentiinalaiseen tangomusiikkiin ja eteläamerikkalaiseen folkloreen erikoistunut yhtye, joka on vakiinnuttanut paikkansa Suomen eturivin tangoyhtyeenä ja konsertoinut ympäri maata niin konserttisaleissa kuin festivaalilavoillakin. Euroopassa Tango del norte on ehtinyt esiintyä Espanjassa ja Poznanin Tangofestivaalilla, Puolassa.

Tango del norte on tehnyt yhteistyötä useiden kansainvälisen tason laulusolistien, kuten Martin Alvaradon, Romina Biancon, Angelika Klasin, Harri Kaitilan ja Sandra Lunan kanssa. Kesällä 2016 Tango del norte julkaisi ensimmäisen CD-levynsä ”Raíces de pasión” yhdessä Romina Biancon kanssa. Kesällä 2018 oli vuorossa duolevy ”Solos & Duos”. Yhtyeen toinen perustajajäsen Sami Pirttilahti voitti v. 2018 Yhdysvalloissa maailman suurimman bandoneonkilpailun ”Che Bandoneon” ja tammikuun lopulla hänet valittiin Suomen Harmonikkaliiton toimesta vuoden harmonikkataiteilijaksi 2020..

Solos & Duos 2 – konserttikiertue jatkaa Tango del norten duokonserttien sarjaa ja viittaa samalla kehityskaareen yhtyeen ensimmäisen duolevyn julkaisemisesta tähän päivään. Konsertti on monipuolinen kattaus argentiinalaista tangoa ja eteläamerikkalaista folklorea. Tunnelmat vaihtelevat perinteisemmistä tangosävelmistä Astor Piazzollan musiikin kautta Suomessa vähemmän soitettuihin tango- ja kansanmusiikkimelodioihin. Konsertin ohjelmassa on mm. argentiinalaisen muusikko-säveltäjä Alejandro Schwarzin Tango del nortelle säveltämä sarja argentiinalaisia tansseja, joka kuullaan ensimmäistä kertaa tällä kiertueella. Tango del norte vie kuulijansa matkalle aitoon buenosairesilaiseen tunnelmaan!