TIEDOTE: Tammelan kunnalle 4000 euroa Museoviraston avustusrahaa Kaukolanharjun näkötornin kunnostukseen - Tammelan kunta
Tammelan kunta
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Tarkennettu haku

TIEDOTE: Tammelan kunnalle 4000 euroa Museoviraston avustusrahaa Kaukolanharjun näkötornin kunnostukseen

Takaisin artikkelilistaukseen

TIEDOTE: Tammelan kunnalle 4000 euroa Museoviraston avustusrahaa Kaukolanharjun näkötornin kunnostukseen

Saaren kansanpuistossa sijaitsevaa Kaukolanharjun näkötornia remontoidaan. Museovirasto on myöntänyt tukea Tammelalle tornin kosteusvahinkojen korjaamiseen. Yleisölle näkötornin odotetaan avautuvan alkukesästä.

Korjauksella suojaa kosteusvaurioilta

Kaukolanharjun näkötornissa on käynnissä korjaustyöt. Tornia korjataan kosteusvaurioilta, kun alkuvuodesta selvisi, että tornin alarakenteisiin viettää vettä. Nyt tornin sisäpuolelle tehdään uutta apurunkoa. “Korjauksen myötä torniin syntyy ilmarako, joka suojaa sitä kosteusvaurioilta”, kertoo rakennustöistä vastaava Tammelan talonrakennusmestari Mika Suontausta.

Tornin kunto tarkastetaan kerran vuodessa. Tammelan kunta teki tornille peruskorjauksen vuonna 1974. Viimeisin korjaus on vuodelta 1992, kun vaurioitunut lautaverhous korjattiin ja näkötorni pellitettiin. Suontausta sanoo, että korjaustöiden on määrä valmistua toukokuun puoliväliin mennessä.

Tukea korjaustöihin Museovirastolta

Korjaustöihin on laskettu kuluvan 14 000 euroa. Museovirasto tukee Tammelan kuntaa kulujen kattamisessa 4000 euron avustusrahalla. Avustus koskee tornin peltivuorauksen vuotokohtien selvittelyä, ja sillä katetaan materiaalikustannukset ja työstä maksettavat palkat. Avustuksen ehtona on selvitys vauriokartoituksesta ja mahdollisista korjaustoimenpiteistä. Avustus maksetaan, kun avustusselvitys ja avustuspäätöksessä mainitut työt ovat valmiit.

“Korjauksen myötä Kaukolanharjun näkötornista tulee entistä houkuttelevampi”, kertoo Tammelan vapaa-aikasihteeri Päivi Paija. “Alakertaan on suunnitteilla näyttelytilaa, jossa voidaan tuoda esille kohteen historiaa valokuvien muodossa. Tornin odotetaan aukeavan kävijöille kesäkuussa”, Paija sanoo.

Kaukolanharjun näkötorni on otettu käyttöön vuonna 1926. Se oli Lounais-Hämeen kotiseutu- ja museoyhdistyksen ylläpitämä aina vuoteen 1974 asti, jolloin Tammelan kunta otti sen hoitoonsa ja avasi yleisölle. 21 metriä korkea torni on suosittu luontomatkailukohde Tammelassa.

Lisätietoja:

Päivi Paija
vapaa-aikasihteeri
puh. 050 376 5162
paivi.paija@tammela.fi

Mika Suontausta
talonrakennusmestari
puh. 0500 813 132
mika.suontausta@tammela.fi