TIEDOTE: Tammelan lapset ja kunnan työntekijät keskustelevat Hyvinvointiareenassa kunnan palveluista keskiviikkona 22.1.2020  - Tammelan kunta
Tammelan kunta
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Tarkennettu haku

TIEDOTE: Tammelan lapset ja kunnan työntekijät keskustelevat Hyvinvointiareenassa kunnan palveluista keskiviikkona 22.1.2020 

Takaisin artikkelilistaukseen

TIEDOTE: Tammelan lapset ja kunnan työntekijät keskustelevat Hyvinvointiareenassa kunnan palveluista keskiviikkona 22.1.2020 

Tammelan koulukeskuksen juhlasalissa järjestetään keskiviikkona 22.1.2020 Hyvinvointiareena-paneelikeskustelu klo 9.15–10.30. Siihen osallistuvat lapset keskustelevat kunnan henkilökunnan kanssa kunnan palveluista. Keskustelutilaisuus perustuu kouluterveyskyselyyn ja siinä näkyvät Tammelan lapsiystävällisen kunnan arvot. 

Kuntapalveluja kehitetään yhdessä nuorten kanssa

Hyvinvointiareena järjestetään Tammelassa ensimmäistä kertaa. Sen tarkoituksena on kunnan palveluiden kehittäminen ja Tammelan lapsiystävällisten arvojen edistäminen. ”Paneelikeskustelussa haluamme ottaa lapset mukaan heitä itseään koskevaan keskusteluun. Lasten ja nuorten näkemykset ajan ilmiöistä ovat olennainen osa kuntapalveluiden kehittämistyötä”, kertoo Emmi Romppainen, Tammelan Lapsiystävällinen kunta -koordinaattori.

Paneeliin osallistuu Tammelan koulukeskuksen oppilaita ja kunnan työntekijöitä. Panelisteina toimivat kahdeksasluokkalainen Emilia Niemi sekä yhdeksäsluokkalaiset Jasmin Nikkanen, Artturi Pura ja Viivi Vehkanen. Heidän kanssaan keskustelevat Tammelan kunnan sivistysjohtaja Mari Haapanen, vararehtori ja opinto-ohjaaja Katja Lehtoranta ja terveydenhoitaja Kaija Rämö. 

Keskustelun pohjana kouluterveyskysely

Idea Hyvinvointiareenaan syntyi kouluterveyskyselystä, johon Tammelan koululaiset saivat vastata. Kouluterveyskyselyn uusimmat tulokset ilmestyivät syksyllä 2019. 

“Kouluterveyskyselyn tuloksista saimme paljon ajankohtaista ja paikallista tietoa lasten ja nuorten hyvinvointiin liittyen”, sanoo Emmi Romppainen. “Hyvinvointiareenassa haluamme antaa äänen nuorille ja kuulla, miten he itse selittävät tuloksia ja mitä mieltä he ovat Tammelan kunnan ja seutukuntamme tarjoamista palveluista”, Romppainen lisää. 

Kouluterveyskyselyn tarkoituksena on ollut tuottaa monipuolista ja luotettavaa seurantatietoa paikallisilta kouluilta. Kyselyssä on selvitetty eri ikäisten lasten ja nuorten hyvinvointiin ja terveyteen liittyviä tekijöitä sekä koululaisten osallisuutta kouluissa. Huomion kohteena on myös ollut avun saamisen mahdollisuudet ongelmatilanteissa ja se, miten kunnan palvelut vastaavat lasten ja nuorten tarpeisiin.

 

Lisätietoja: 

Emmi Romppainen 

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen yhdyshenkilö

puh. 03-4120 424, 050 379 1189

emmi.romppainen@tammela.fi