TIEDOTE: Tammelan Lasten parlamentin uudet edustajat esittäytyvät - Tammelan kunta
Tammelan kunta
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Tarkennettu haku

TIEDOTE: Tammelan Lasten parlamentin uudet edustajat esittäytyvät

Takaisin artikkelilistaukseen

TIEDOTE: Tammelan Lasten parlamentin uudet edustajat esittäytyvät

Tammelan Lasten parlamentin uudet edustajat on valittu. Kaudelle syksy 2019 – kevät 2020 valitut edustajat tulevat Tammelan kunnan kouluista, joista valittiin yhteensä 11 edustajaa.

Edustajia kaikista Tammelan kouluista 

Tammelan Lasten parlamentin edustajat on valittu tasapuolisesti Tammelan kunnan kouluista. Riihivalkaman koulun edustajiksi on valittu Eveliina Hintsanen ja Vilma Peltonen, Myllykylän koulusta Jade Aalto ja Kasperi Riikonen. Portaan koulusta valittiin Emmi Syrjälä ja Sami Rekola. Teuron koulun edustajat ovat Ansa Kangasniemi ja Nelli Juntunen. Tammelan suurimmasta koulusta, Tammelan koulukeskuksesta valittiin kolme edustajaa, Nora Urho ja Alpert Aro sekä Lauri Ahola, joka toimii myös Kaukjärven alueen edustajana.

Vaikuttamista, kehittämistä ja päätöksentekoa 

Lasten parlamentissa heijastuvat Tammelan lapsiystävälliset arvot. “Lasten parlamentissa lapset pääsevät ajamaan heitä koskevia koulun ja vapaa-ajan asioita. He saavat mahdollisuuden vaikuttaa”, Tammelan nuorisotyöntekijä Maria Valta kertoo. 

Edustajat tuovat kehitysehdotuksia kunnan opetusta koskevaan päätöksentekoon ja kehittävät lapsi- nuorisotoimintaa yhdessä Tammelan nuorisopalveluiden kanssa.

Lasten parlamentti on toiminut vuodesta 2012. Edustajat kokoontuvat yhteen Tammelan eri kouluissa 2–4 kertaa vuodessa. “Osallistamalla lapset päätöksentekoon jo nuorella iällä, tuemme heidän aktiivista toimijuuttaan ja yhteistyötaitoja”, Valta toteaa.

Lisätietoja:

Maria Valta

Nuorisotyöntekijä

Tammelan kunta

puh. 050 337 0173

maria.valta@tammela.fi