TIEDOTE: Tammelan Riihivalkaman koulusta ja Tammitarhan päiväkodista edustajia vierailulle Kiinaan – Tammelaan saapuu opetusalan vieraita Pekingistä - Tammelan kunta
Tammelan kunta
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Tarkennettu haku

TIEDOTE: Tammelan Riihivalkaman koulusta ja Tammitarhan päiväkodista edustajia vierailulle Kiinaan – Tammelaan saapuu opetusalan vieraita Pekingistä

Takaisin artikkelilistaukseen

TIEDOTE: Tammelan Riihivalkaman koulusta ja Tammitarhan päiväkodista edustajia vierailulle Kiinaan – Tammelaan saapuu opetusalan vieraita Pekingistä

Tammelan Riihivalkaman koululle ja Tammitarhan päiväkodille on myönnetty valtionavustus kasvatukseen ja opetuksen liittyvään kansainvälisyyshankkeeseen, jonka kohdemaana on Kiina. Koulun ja päiväkodin edustajat vierailevat Pekingissä 21.10.-27.10. tutustuen Kiinan kasvatus- ja opetuskulttuuriin. Tarkoituksena on myös kutsua opetusalan asiantuntijoita Pekingistä Tammelaan.

Kulttuurivaihtoa ja osaamisen jakamista

Matkan tarkoituksena on tutustua toisen maan opetusmenetelmiin ja paikalliseen pedagogiikkaan sekä vaihtaa kokemuksia kiinalaisten kanssa. Tavoitteena on esitellä kiinalaisille suomalaista erityisosaamista ja ottaa samalla oppia kiinalaisilta. “Haluamme tuoda ne hyvät ja toimivat metodit tänne meille ja vastavuoroisesti tarjota omaa osaamistamme heille”, kertoo matkalle mukaan lähtevä Riihivalkaman koulun rehtori Pasi Kokkonen.  

Itse vierailu Pekingissä kestää viisi päivää. Kokkosen lisäksi matkalle lähtee Tammelasta kaksi muuta edustajaa. Vierailijat tutustuvat sekä yksityisiin että valtion ylläpitämiin kouluihin ja päiväkoteihin. Kouluvierailujen lisäksi matkasuunnitelmaan sisältyy verkostoitumista.

Tavoitteena kestävä ja pysyvä yhteistyö

Tammelan kunta on tehnyt yhteistyötä Kiinan edustajien kanssa jo kahden vuoden ajan Riihivalkaman koulussa ja Tammitarhan päiväkodissa. Myös kirkonkylän koulussa on käynyt vierailijoita. Nyt Tammela pyrkii jatkamaan hanketta luomalla pysyviä suhteita Pekingin alueen opetusalan ihmisiin ja vaikuttajiin. “Olemme saavuttaneet yhteyden opetukseen ja kasvatukseen liittyvän kulttuurin ja osaamisen vaihdossa. Tavoitteenamme on, että siitä tulisi kestävää”, kertoo Kokkonen.

Tammelasta kansainvälisen toimintamallin edelläkävijä

Pian toteutuvan Kiinan-vierailun vuoksi tavoite on yhä lähempänä. “Sen myötä voimme alkaa rakentamaan omaa persoonallista ja tammelalaista kansainvälistä toimintamallia, jota voimme ylpeänä esitellä myös muille”, Kokkonen kaavailee. 

Tällä hetkellä Tammelan kunnan ja Pekingin välinen kansainvälisyyshanke koskettaa ensisijaisesti Riihivalkaman koulua ja Tammitarhan päiväkotia. Rehtori Kokkonen kuitenkin visioi, että jatkossa hanke koskisi koko kuntaa ja kaikkia opetusalalla toimivia: “Toivomme, että siitä tulisi ennen kaikkea oppilaiden oma juttu!”.

Lisätietoja:

Pasi Kokkonen

Riihivalkaman koulun rehtori

050 379 1165

pasi.kokkonen@tammela.fi