Nuorten kesätyöllistäminen

Tammelalainen nuori: 15–20 vuotias eli syntyneet vuosina 2001–2006

Vallitsevasta tilanteesta johtuen Tammelan kunta, yritykset, yhdistykset ja yksityiset eivät voi palkata kesänuoria yhtä paljon kuin aiempina vuosina.

Nuori, jos olet löytänyt itsellesi työpaikan, ota se vastaan. Tammelan kunta tukee työllistämistäsi. Työpaikan ei tarvitse sijaita Tammelassa.

Lisätietoja nuorten kesätyöllistämisestä; vapaa-aikasihteeri Päivi Paija, 050 376 5162, [email protected]

Nuoren työaika ja minimipalkka 1.5.–31.8.2021

  • 2 viikkoa 250 euroa (10 työpäivää)
  • 4 viikkoa 500 euroa (20 työpäivää)
  • Työaika 6 tuntia päivässä (sis. 30 min ruokatauon)

Tammelan kunta työllistää vuosittain noin 120 tammelalaista nuorta (15–20-vuotiaat) kesätöihin kunnan eri toimipisteisiin, yrityksiin, yhdistyksiin ja yksityisille ajalla 1.5.–31.8. Vapaa-aikasihteeri käy kertomassa työllistymismahdollisuuksista 8-luokkalaisille nuorille Tammelan koulukeskuksessa.

Kesätyöpaikkoja on tarjolla seuraavissa kunnan toimipisteissä kesällä 2021

- kirjastopalvelut (kirjaston kesätyöharjoittelija)
- nuorisopalvelut (päiväleirin ohjaajaharjoittelija)

- ruoka-ja puhdistuspalvelut (puhdistuspalveluharjoittelija, ruokapalveluharjoittelija)
- tekniset palvelut (laitosmiesharjoittelija, kirvesmiesharjoittelija, maalariharjoittelija)
- varhaiskasvatuspalvelut (varhaiskasvatuksen harjoittelija)

Tammelan kunnan omat kesätyöpaikat ovat haettavissa Kuntarekryn verkkosivuilla.
Jotta voit hakea kesätyöpaikkojamme, sinun pitää ensin rekisteröityä Kuntarekryn käyttäjäksi.
Kuntarekryn etusivulla kohdassa ”Työnhakijan kirjautuminen” voit luoda itsellesi käyttäjätunnukset. HUOM! Tunnus on henkilökohtainen (esim. sisaruksilla tulee olla omat tunnukset).

Kunnan työpaikkojen lisäksi, voit hakea kesätyötä myös yrityksistä, yhdistyksistä ja yksityisiltä. Tiedot avoinna olevista yritysten, yhdistysten ja yksityisten kesätyöpaikoista löytyvät Tammelan Avoimet työpaikat -sivulta sitä mukaa, kun tiedot avoimista kesätyöpaikoista ilmoitetaan kuntaan. Katso yrityksistä, yhdistyksistä ja yksityisiltä löytyvät kesätyöpaikat em. luettelosta ja lähetä hakemus sähköpostilla suoraan heille. Voit halutessasi käyttää alla olevaa kesätyöhakemuslomaketta tai lähettää suoraan oman cv:n vapaamuotoisen hakemuksen liitteenä.


Työllistämistuki

Mikäli yritys, yhdistys tai yksityinen palkkaa sinut kesätöihin, kunta maksaa tälle työllistäjälle työllistämistukea 150 euroa / 2 viikkoa tai 300 euroa / 4 viikkoa. Työnantajasi hoitaa palkanmaksusi työllistymisajanjakson mukaan joko 250 euroa / 2 viikkoa tai 500 euroa / 4 viikkoa. Lisäksi hänen tulee hoitaa lakisääteiset kulut ja ottaa sinulle tapaturmavakuutus työajalle.

Voit jättää hakemuksen kolmeen Sinulle mieluisimpaan kesätyöpaikkaan (kunta/muut työpaikat) viimeistään su 11.4.2021 mennessä. Sinut voidaan kutsua haastatteluun, mutta kesätyöpaikat voidaan täyttää myös suoraan hakemusten perusteella.

Tammelan kunta, yritykset ja muut toimijat valitsevat kesänuoret su 25.4.2021 mennessä ja ilmoittavat valinnasta kaikille hakijoille sähköpostilla.

Voit työllistyä kesän aikana työllistämistuella tuetusti ainoastaan yhteen kunnan/yrityksen/
yhdistyksen tai yksityisen kesätyöpaikkaan. Mikäli työllistyt kesän aikana sekä kuntaan että yritykseen, yhdistykseen tai yksityiselle, Sinun tulee itse sopia työnantajasi kanssa siitä, että työllistyt heille ilman kunnan maksamaa työllistämistukea.

Ole itse aktiivinen ja etsi kesätyötä myöskin yksityisiltä, yrityksistä ja yhdistyksistä ja ota heihin itse yhteyttä. Muista, että työsopimus tulee tehdä kirjallisena.

Kesätyöhakemuslomake yksityisille, yrityksiin ja yhdistyksiin hakeville 2021.doc
Kesätyöhakemuslomake yksityisille, yrityksiin ja yhdistyksiin hakeville 2021.pdf

Kesätyöpaikkoja voi lisäksi hakea Forssan Seudun Hyvinvointikuntayhtymän (FSHKY) verkkosivuilta.


Yritys, yksityinen tai yhdistys

On jälleen aika tarjota tammelalaisille nuorille kesätyömahdollisuus kesäksi 2021.
Ilmoita alla olevan linkin kautta avoimet työpaikkasi Tammelan kunnalle. Listaamme avoimet kesätyöpaikat kunnan nettisivulle. Ko. sivulta nuoret löytävät teidän avoimet kesätyöpaikkanne ja yhteystietonne.

Nuoret lähettävät teille hakemuksensa sähköpostilla. Hakemuslomake löytyy yllä olevista linkeistä. Muistakaa kertoa nuorille laajasti, mitä työ pitää sisällään.

Nuorten kesätyön haku työpaikkoihin päättyy su 11.4.2021. Sen jälkeen sinun  tulisi valita nuoria haastatteluun ja lopullinen päätös nuoren/nuorten palkkaamisesta tulee tehdä 25.4.2021 mennessä.

Ilmoita tästä linkistä avoimet kesätyöpaikkasi kuntaan.

Kunta maksaa työllistäjille työllistämistukea seuraavasti:

  • 2 viikon työllistämisestä 150 euroa
  • 4 viikon työllistämisestä 300 euroa

Työllistäjä hoitaa palkanmaksun, lakisääteiset sosiaalikulut ja tapaturmavakuutusmaksun itse käyttämällä esim. www.palkka.fi-ohjelmaa. Ohjelma on selkeä ja helppokäyttöinen.

Työllistäjä laskuttaa kunnalta työllistämistuen 30.9.2021 mennessä. Laskun liitteinä on oltava kopio työsopimuksesta ja palkkalaskelmasta tai tulostettu kuitti maksetusta palkasta.

Nuori voi työllistyä työllistämistuella VAIN KERRAN kesän aikana. Työllistäjän tulee varmistua siitä, että kyseinen nuori ei ole jo sopinut toisesta työllistämistuella tuetusta kesätyöpaikasta. Ilman tukea nuori voi työllistyä useampaankin kesätyöpaikkaan niin halutessaan, mutta tästä tulee nuoren itse sopia työnantajien kanssa ennen työsopimuksen laatimista. Nuoren on täytettävä 15 vuotta vuonna 2021, sitä nuoremmista kunta ei myönnä työllistämistukea.

Erityisesti on huomioitava, että jokaisen työnantajan pitää ottaa tapaturmavakuutus nuorelle ko. työajaksi omasta vakuutusyhtiöstä. Lisätietoja vakuutusasioista saa omasta vakuutusyhtiöstä.

 

Laskutusohje

Kaikissa Tammelan kunnalle osoitetuissa laskuissa tulee viitetietona mainita palvelualueen/kohteen/tilaajan nimi. Maksajan tiedoissa tulee näkyä myös Tammelan kunnan viralliset tiedot, ei vain laskutusosoite.

Tammelan kunnan laskutusosoitteet:

Verkkolaskujen vastaanotto
Verkkolaskuosoite 003701531794
Operaattori CGI Suomi Oy
Välittäjän tunnus 003703575029
Y-tunnus 0153179-4

Paperisten ja sähköpostin liitteenä olevien laskujen laskutusosoite:
Tammelan kunta
PL 807
00074 CGI

Sähköpostin liitteenä toimitettavat laskut tulee olla PDF-formaatissa. Yksi sähköposti voi sisältää useita PDF-tiedostoja (max 10 kpl). Yhdessä PDF-tiedostossa tulee olla vain yksi lasku ja siihen mahdollisesti kuuluvat liitteet. PDF-tiedostossa pitää olla myös yllä oleva laskutusosoite. Laskutusosoitteisiin ei saa lähettää muuta aineistoa kuin laskuja liitteineen. Muu materiaali tulee lähettää osoitteeseen Tammelan kunta, Hakkapeliitantie 2, 31300 Tammela.

Skannauspalvelun sähköposti on [email protected]

 

Lisätietoja 

Nuorten sivut

Etkö löydä tarvitsemaasi palvelua? Ideoita löytyy nuortenideat.fi-verkkosivuilta.

Nuorisopalvelut

Vapaa-aikasihteeri
Päivi Paija
03 412 0404, 050 376 5162
[email protected]

Hallintosihteeri
Sirpa Holmberg
03 412 0403, 050 597 4136
[email protected]