Veikko Ahvenainen järjestää juhlakonsertin Tammelassa 22.11.2019 - Tammelan kunta
Tammelan kunta
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Tarkennettu haku

Veikko Ahvenainen järjestää juhlakonsertin Tammelassa 22.11.2019

Takaisin artikkelilistaukseen

Veikko Ahvenainen järjestää juhlakonsertin Tammelassa 22.11.2019

Veikko Ahvenaisen 90v-juhlakiertue Tammelassa

 Olen noudattanut Arvo Ylpön ohjetta: ajattele aina positiivisesti, sillä negatiivinen ajattelutapa siirtyy koko ruumiiseen, joka pian sairastuu. Luulen, että negatiivinen ajattelu siirtyy soittoonkin, Veikko pohtii. Näin sanoo harmonikkalegenda Veikko Ahvenainen, joka äsken täytti 90 vuotta. 

Kuopiossa syntynyt Veikko Ahvenaisen juhlakiertueen konsertti kuullaan Tammelan kunnantalossa perjantaina 22.11. klo 19.00. Mukana ovat hänen puolisonsa ruotsalainen harmonikkataituri Carina Nordlund ja laulaja Erkki Liikanen.

Konsertti liittyy Veikon kiertueeseen joka huipentui Finlandia-talossa 5.10. pidettyyn juhlakonserttiin.

Veikko Ahvenaisen taiteilijaura on hämmästyttävä ja vailla vertaa. Hän soitti ensimmäisen soolokonserttinsa Kuopion kaupungintalossa vuonna 1948. Takana on  lähes 5000 soolokonserttia mm.Yhdysvalloissa, Japanissa, Kiinassa,entisessä Neuvostoliitossa ja monissa Euroopan maissa. Mestari on edelleenkin huippukunnossa ja uusia sävellyksiä sekä levytyksiä tulee tasaiseen tahtiin

Väliajalla julkistetaan Veikon 90v-Juhla-albumi. Kolmen levyn kokoelma sisältää 70 mestarin parhaita levytyksiä vuosilta 1955-2019. Uransa aikana hän on levyttänyt huikeat 1064 kappaletta.  Konsertissa on saatavana myös Veikon kirjoittama suosittu kirja Hanurini muistoja joka kertoo uskomattoman tarinan savolaispojan tiestä maailman konserttilavoille. Konsertin järjestelyissä on mukana Tammelan kulttuuripalvelut.