Nuorten kesätyöllistäminen

HUOM ! Koronaviruksen vuoksi Tammelan kunnassa kesätyöpaikkoja on rajoitetusti. Tammelan kunnan toimipisteet, yritykset, yhdistykset ja yksityiset eivät voi palkata nyt kesänuoria niin monta kuin ajatuksissa on ollut. Nuoret tarvitsevat oppimista työelämään jatkossakin.Toivottavasti tämä kesä oli poikkeuskesä ja jatkossa voimme taas tarjota teille kesätyömahdollisuuksia.

Hyvä nuori ! Jos olet löytänyt jostain työpaikan itsellesi, niin ota se vastaan. Tammelan kunta tukee sinun työllistämistä. Työpaikan ei tarvitse olla Tammelassa.

Vielä löytyy hyviä kesätyöpaikkoja. Ota yhteyttä!

  • Mainiot maatiaiset Miekosta tarjoavat monipuolista kesätyötä yhdelle nuorelle kahdeksi viikoksi kesäkuussa. Tehtävänä lehmien ja vasikoiden sekä maatilan elämän kuvaaminen valokuvat ja videot, somemateriaalin tuottamista ,tarvittavaa ympäristön kunnostamista ja siistimistä ja eläinten käsittelyä.Reipas asenne, kiinnostus eläimiin ja valokuvaukseen plussaa.
    Ota yhteyttä.Lehtinen Riitta ja Matti Miekontie 49, 31340 Porras tai Kaukolan tie 845 31340 Porras . Riitta Lehtinen,puh 0405398781, riitanoma@gmail.com
  • Ojansuun Puutarha etsii puutarhatyöhön kahta nuorta kesäkuuksi ja 2-4 nuorta heinä-elokuuksi.  Työt enimmäkseen ulkona, niin etäisyyttä pystyy hyvin pitämään. Ojansuun puutarha, Kaukolantie 36 30100 Forssa. Ota yhteyttä: ismo.ojansuu@forssa.fi, puh. 0400 535 714
  • Tammelan 4H-yhdistyksellä on vielä työpaikkoja hukkakauran kitkentään ja mansikan poimintaan. Ota yhteytttä;maria.kivijarvi @ 4h.fi,puh. 045 699 1030

Lisätietoja nuorten kesätyöllistämisestä antaa vapaa-aikasihteeri  Päivi Paija puh. 050 3765162, paivi.paija@tammela.fi

Nuoren työaika ja minimipalkka 1.5.-31.8.2020

  • 2 viikkoa 250 € (10 työpäivää)
  • 4 viikkoa 500 € (20 työpäivää)

Työaika 6 tuntia päivässä (sis. 30 min ruokatauon).
Tammelan kunta työllistää vuosittain noin 120 tammelalaista nuorta (15-20 v) kesätöihin kunnan eri toimipisteisiin, yrityksiin, yhdistyksiin ja yksityisille ajalla 1.5.-31.8.2020. Vapaa-aikasihteeri käy kertomassa työllistymismahdollisuuksista 8 lk nuorille Tammelan koulukeskuksessa.

Kesätyöpaikkoja on tarjolla seuraavissa kunnan toimipisteissä
– kirjastopalvelut (kirjaston kesätyöntekijä)
– liikuntapalvelut (kentänhoitajaharjoittelija)
– nuorisopalvelut, lasten päiväleirit (päiväleirin ohjaajaharjoittelija)
– ruoka-ja puhdistuspalvelut (puhdistuspalveluharjoittelija, ruokapalveluharjoittelija)
– tekniset palvelut (laitosmiesharjoittelija, kirvesmiesharjoittelija, maalariharjoittelija)
– varhaiskasvatuspalvelut (varhaiskasvatuksen harjoittelija, leikkikenttätoiminnan ohjaaja)

Tammelan kunnan omat kesätyöpaikat ovat haettavissa osoitteessa www.kuntarekry.fi
Jotta voit hakea kesätyöpaikkojamme, Sinun pitää ensin rekisteröityä Kuntarekryn käyttäjäksi osoitteessa https://www.kuntarekry.fi
Kuntarekryn etusivulla kohdassa ”Työnhakijan kirjautuminen” voit luoda itsellesi käyttäjätunnukset. HUOM! Tunnus on henkilökohtainen (esim. sisaruksilla tulee olla omat tunnukset).

Kunnan työpaikkojen lisäksi, voit hakea kesätyötä myös yrityksistä, yhdistyksistä ja yksityisiltä.
Tiedot avoinna olevista yritysten, yhdistysten ja yksityisten kesätyöpaikoista löytyy tästä linkistä. Katso yrityksistä, yhdistyksistä ja yksityisiltä löytyvät kesätyöpaikat em. luettelosta ja lähetä hakemus sähköpostilla suoraan heille. Voit halutessasi käyttää alla olevaa kesätyöhakemuslomaketta tai lähettää suoraan oman cv:si vapaamuotoisen hakemuksen liitteenä.

Mikäli yritys, yhdistys tai yksityinen palkkaa sinut kesätöihin, kunta maksaa tälle työllistäjälle työllistämistukea 150 €/2 vkoa tai 300 €/4 vkoa. Työnantajasi hoitaa palkanmaksusi työllistymisajanjakson mukaan joko 250 €/2 vkoa tai 500 €/4 vkoa. Lisäksi hänen tulee hoitaa lakisääteiset kulut ja ottaa Sinulle tapaturmavakuutus työajalle.

Voit jättää hakemuksen kolmeen Sinulle mieluisimpaan kesätyöpaikkaan (kunta/muut työpaikat) viimeistään pe 27.3.2020 mennessä. Sinut voidaan kutsua haastatteluun, mutta kesätyöpaikat voidaan täyttää myös suoraan hakemusten perusteella.

Tammelan kunta, yritykset ja muut toimijat valitsevat kesänuoret to 9.4.2020 mennessä ja ilmoittavat valinnasta kaikille hakijoille sähköpostilla.

Voit työllistyä kesän aikana työllistämistuella tuetusti ainoastaan yhteen kunnan/yrityksen/yhdistyksen tai yksityisen kesätyöpaikkaan. Mikäli työllistyt kesän aikana sekä kuntaan että yritykseen, yhdistykseen tai yksityiselle, Sinun tulee itse sopia työnantajasi kanssa siitä, että työllistyt heille ilman kunnan maksamaa työllistämistukea.

Ole itse aktiivinen ja etsi kesätyötä myöskin yksityisiltä, yrityksistä ja yhdistyksistä ja ota heihin itse yhteyttä. Muista, että työsopimus tulee tehdä kirjallisena.

Kesätyöhakemuslomake yksityisille, yrityksiin ja yhdistyksiin hakeville 2020.pdf
Kesätyöhakemuslomake yksityisille, yrityksiin ja yhdistyksiin hakeville 2020.doc

Tästä linkistä voit lisäksi hakea Forssan Seudun Hyvinvointikuntayhtymän (FSHKY) kesätyöpaikkoja.


Yritys, yksityinen tai yhdistys

Ilmoita tästä linkistä avoimet kesätyöpaikkasi kuntaan.

Kunta maksaa työllistäjille työllistämistukea seuraavasti:

  • 2 viikon työllistämisestä 150 €
  • 4 viikon työllistämisestä 300 €

Työllistäjä hoitaa palkanmaksun, lakisääteiset sosiaalikulut ja tapaturmavakuutusmaksun itse käyttämällä esim. www.palkka.fi -ohjelmaa. Ohjelma on selkeä ja helppokäyttöinen.
Työllistäjä laskuttaa kunnalta työllistämistuen 30.9.2020 mennessä. Laskun liitteinä on oltava kopio työsopimuksesta ja palkkalaskelmasta tai tulostettu kuitti maksetusta palkasta.

Nuori voi työllistyä työllistämistuella VAIN KERRAN kesän aikana. Työllistäjän tulee varmistua siitä, että kyseinen nuori ei ole jo sopinut toisesta työllistämistuella tuetusta kesätyöpaikasta. Ilman tukea nuori voi työllistyä useampaankin kesätyöpaikkaan niin halutessaan, mutta tästä tulee nuoren itse sopia työnantajien kanssa ennen työsopimuksen laatimista. Nuoren on täytettävä 15 vuotta vuonna 2020, sitä nuoremmista kunta ei myönnä työllistämistukea.

Erityisesti on huomioitava, että jokaisen työnantajan pitää ottaa tapaturmavakuutus nuorelle ko. työajaksi omasta vakuutusyhtiöstä. Lisätietoja vakuutusasioista saa omasta vakuutusyhtiöstä.

Laskutusohje:
Kaikissa Tammelan kunnalle osoitetuissa laskuissa tulee viitetietona mainita palvelualueen/kohteen/tilaajan nimi. Maksajan tiedoissa tulee näkyä myös Tammelan kunnan viralliset tiedot, ei vain laskutusosoite.

Tammelan kunnan laskutusosoitteet:

Verkkolaskujen vastaanotto
Verkkolaskuosoite 003701531794
Operaattori CGI Suomi Oy
Välittäjän tunnus 003703575029
Y-tunnus 0153179-4

Paperisten ja sähköpostin liitteenä olevien laskujen laskutusosoite:
Tammelan kunta
PL 807
00074 CGI

Sähköpostin liitteenä toimitettavat laskut tulee olla PDF-formaatissa. Yksi sähköposti voi sisältää useita PDF-tiedostoja (max 10 kpl). Yhdessä PDF-tiedostossa tulee olla vain yksi lasku ja siihen mahdollisesti kuuluvat liitteet. PDF-tiedostossa pitää olla myös yllä oleva laskutusosoite. Laskutusosoitteisiin ei saa lähettää muuta aineistoa kuin laskuja liitteineen. Muu materiaali tulee lähettää osoitteeseen Tammelan kunta, Hakkapeliitantie 2, 31300 Tammela.

Skannauspalvelun sähköposti
ostolaskut.fi@cgi.com

Lisätietoja nuorten työllistämisestä antaa vapaa-aikasihteeri Päivi Paija puh. 050 376 5162 tai paivi.paija@tammela.fi