Saavutettavuus suo kaikille pääsyn Tammelan luontoon

Tammelan luonnossa vierailevaa tervehtivät jylhät metsät, aavat suot ja kirkkaat vesistöt. Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistoissa retkeilijän apuna on opastuksia ja esteettömiä reittejä. Esteettömyyden ja saavutettavuuden osana on myös puhdas ympäristö.

Esteettömiä reittejä ja hyväkuntoisia taukopaikkoja

Tammelan kansallispuistoissa retkeily on entistä vaivattomampaa. Retkeilijöiden turvallisuus, mukavuus ja muut tarpeet on huomioitu kattavilla kunnostustöillä, jotka ovat osa ELY-keskuksen kehittämishanketta. Sen tarkoituksena on kehittää Kanta- ja Päijät-Hämeen luontomatkailun kärkikohteita ja reitistöjä, joihin Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistotkin kuuluvat. 

Torronsuon aluetta on parannettu monin tavoin. Autolla saapuville on tarjolla laajennettu parkkipaikka. Heinäkuun alussa Kiljamon taukopaikalla retkeilijöillä on käytössä kunnostettu nuotiokatos ja käymälä. Syksyllä Torronsuolle valmistuvat myös uudet pitkospuut.

Liesjärvellä retkeilijät saavat jo kulkea 4 kilometrin pituista rengasreittiä, joka on tehty esteettömäksi. Loppukesästä reitin varrella voi myös tehdä tulen uudella varaustulipaikalla. Muita palveluita ovat varauskota ja nuotiopaikan lukittava säilytystila. 

Liesjärven esteettömän rengasreitin on tarkoitus palvella kaikkia luonnossa kävijöitä. “Yleinen turvallisuus, esteettömyys ja selkeät opastukset on otettu huomioon kaikissa uudistetuissa Tammelan luontokohteissa. Näin voimme tarjota elähdyttäviä luontokokemuksia myös lastenvaunuilla kulkeville ja näkövammaisille”, kertoo Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson.

Kuvassa lähikuva valkoisesta kukasta.

Vastuullisen ja kestävän retkeilyn puolesta

Tammelan kansallispuistojen ja luontokohteiden elinehtona on hyvinvoiva luonto. Alueen monimuotoinen ympäristö on lukuisten eläin-, lintu- ja kasvilajien koti. Kunnioitus ympäristöä kohtaan näkyy kestävänä luontosuhteena, jota Tammelassa vaalitaan vuodesta toiseen. 

Ekologisuuden rinnalla huomioidaan luonnossa kävijät. Tammelan luontokohteiden asiakaspalvelupisteillä ja luontokeskuksissa korostetaan turvaetäisyyksiä ja hygieniaohjeistuksia. 

Myös vierailijoilta edellytetään yhteisvastuullisuutta. Roskat on vietävä pois luonnosta ja tulen saa tehdä vain sille osoitetuilla paikoilla. Tällöin kaikki voivat nauttia Tammelan ihmeellisestä luonnosta! 

Tilaa Tammelan kansallispuistokirje

Haluatko kuulla uutisia ja ajankohtaisia asioita liittyen Tammelan luontoon ja retkeilyyn? Tammelan kansallispuistokirje on uutiskirje, jonka lähetämme sinulle korkeintaan 4 kertaa vuodessa. Kerromme uutiskirjeessä Torronsuon kansallispuistoon, Liesjärven kansallispuistoon ja Saaren kansanpuistoon liittyviä asioita, viittaamme kiinnostaviin ulkoiluaiheisiin artikkeleihin ja muistutamme vuodenajan tärkeistä, luontoon ja retkeilyyn liittyvistä tapahtumista.