Harmonikan juhlaa - Veikko Ahvenainen

Tapahtuma alkaa
Tapahtuma päättyy
Hinta
15€

Harmonikan juhlaa Tammelassa

Harmonikkalegenda Veikko Ahvenaisen odotettu huippukonsertti kuullaan Tammelan kunnantalossa tiistaina 3.10. Klo 19.00.Tilaisuudessa esiintyvät  Veikko Ahvenainen ja hänen puolisonsa harmonikkataituri Carina Nordlund  ja Erkki Liikanen. Ohjelmassa kuullaan suosittuja säveliä Säkkijärven polkasta Sibeliukseen.

Yksi suosituimmista sävelistä on Veikon sovittama kansainvälinen potpouri, jota on YouTubessa katsottu yli 300.000 kertaa.

Kuopiossa 9-vuotias Veikko oppi soiton alkeet kuopiolaiselta muikkukauppiaalta. Ensilevytys oli vuonna 1955 ja tänään hän on maamme eniten levyttänyt artisti 1087 levytyksellä. Kansainväliset konserttikiertueet alkoivat 1960-luvulla. Takana on noin 5000 konserttia eri puolla maailmaa.Veikko Ahvenaisella on takanaan noin 5000 soolokonserttia eri puolilla maailmaa aina Moskovan Tshaikovskin konserttisalista Washingtonin Kadetraaliin Yhdysvalloissa.

Veikko Ahvenainen on palkittu taiteilijaurastaan monilla tavoin. Hän on saanut Pro Finlandia-mitalin vuonna 2010 ja kansainvälinen Harmonikkaliitto Cofédération Internationale  des Accordéonistes (CIA) on palkinnut hänet arvostetulla Merit Award – palkinnolla vuonna 2020. 

Suosikkilaulaja Erkki Liikanen oli 1970-luvulla Veikko Ahvenaisen tangoyhtyeessä rumpalina ja laulusolistina. Hän on laulanut Veikon levytyksissä ja konsertissa. Nyt  kaverukset nähdään jälleen yhdessä esiintymässä.

Väliajalla on Veikon uusimman Ilta Oulunjoella -levyn julkistus ja esillä on myös Veikon kirjoittama suosittu kirja Hanurini muistoja.

Liput konserttiin 15€

Konsertin järjestää Veikko Ahvenainen ja Tammelan kulttuuripalvelut

Järjestäjä

Kulttuuripalvelut / Tammelan kunta

Tapahtumanjärjestäjän sähköposti
Tapahtumanjärjestäjän puhelin
Tapahtuman sijainti

Tammelan kunnantalo

Osoite
Hakkapeliitantie 2
Tapahtumapaikan puhelin
Sijainti kartalla