Koko Hämeen lähiruokatapahtuma Avoimet maatilat - Taste of Häme

Tapahtuma alkaa
Tapahtuma päättyy

Koko Hämeen lähiruokatapahtuma Avoimet maatilat - Taste of Häme on taas täällä. Ota mummot, anopit, lapset ja vaarit mukaan ja lähde retkelle tutustumaan monipuolisiin kohteisiimme.

🐴 Similän Ratsutila (kuva 1) Tammelassa osoitteessa Similän rantatie 18 toimiva ratsastuskoulu Pyhäjärven rannalla. Avoimet maatilat päivässä pääset tutustumaan ohjatusti tallin arkeen ja näkemään, miten hevosia hoidetaan. Lisäksi ohjelmassa ratsastuskokeiluja sekä vaunuajelua.

🐮Luomuemolehmätila Länninki (kuva 2) Forssan Koijärvellä osoitteessa Raitoontie 409 toivottaa vieraat tervetulleeksi tutustumaan tilan toimintaan ja katsomaan eläimiä. Lapsille luvassa pientä puuhastelua.

🍺 Panimo Olutmylly (kuva 3) Forssassa osoitteessa Yrittäjänkaari 17, tekee olutta suurella sydämellä ja perinteisellä saksalaisella tyylillä. Avoimet maatilat tapahtumapäivänä pääset tutustumaan panimoon Mikko Silmälän kanssa. Hän kertoo oluenvalmistuksesta, panimon toiminnasta ja Mylläri-oluista. Myynnissä myös OlutMyllyn omaa Mallasleipää, jonka leipoo mallasjäännöksestä Markun Pakari Forssassa.

🍰 Museotila Hevosilta (kuva 4) Forssassa osoitteessa Tampereentie 450, on ainutlaatuinen kokous-, virkistys- ja juhlapaikka, retkikohde ja rauhallinen lomanviettopaikka, joka pitää itse kokea. Talliravintolassa lauantaina 9.7 klo 11-16 Kakkubuffet hämäläisellä twistillä. Suolaisia ja makeita herkkuja, leivonnaisia, kastettavia, kakkuja ja jälkiruokia!

👩‍🌾 Elonkierto (kuva 5) Jokioisilla, osoitteessa Ojaistentie 44, on kaikille avoin ja maksuton kotieläinpiha ja esittelypuisto, joka kertoo luonnonvarojen tutkimuksesta. Elonkierrossa voi oppia, miten ihminen ja luonto toimivat yhdessä ja miten tutkimus siirtyy käytäntöön. Jokioisten kartanoiden perustama puistoalue tarjoaa koko perheelle rauhallisen matkakohteen keskellä Hämeen ikivanhaa maatalousmaisemaa.

🌾Mustialan Kievari ja wanha viljamakasiini (kuva 6)sijaitsee osoitteessa Renkituvantie 10 Mustialan kauniissa ja historiallisessa maalaismiljöössä Tammelan kirkonkylän kupeessa. Mustialan arvokkaat ja puistomaiset puitteet ovat ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen kohde! Wanhan Viljamakasiinin alakerrassa sijaitsee Kuninkaankartanon Panimo ja yläkerta toimii pub-tyyppisenä kahvilana, joka palvelee janoisia tapahtumapäivänä.

Lisätietoja näistä ja muista 47 kohteesta ympäri Hämettä löydät kotisivuiltamme https://kasvuahameessa.fi/taste-of-hame/

#avoimetmaatilat #avoimetovet #avoimetmaatilathämeessä #tasteofhäme #lähiruoka #maalla #maallaonmukavaa #forssa #tammela #jokioinen