Lauluyhtye BREVISin joulukonsertti

Tapahtuma alkaa
Tapahtuma päättyy

LAULUYHTYE BREVIS

(MUKATŠEVO, UKRAINA)

 

 

KARPAATTIEN TALVINEN TARINA

Lauluyhtye Brevis on perustettu vuonna 2012 Mukatševon kaupungissa Taka-Karpatiassa. Ukrainan Karpaattien alue on kuvankaunista seutua keskiaikaisine linnoineen ja omintakeisine värikkäine kansanperinteineen. Brevis on seitsemän lahjakkaan nuoren naisen ja miehen a cappella -ryhmä. Yhtyeelle on ominaista laulannan kaunis sointi, moniäänisyys, hienostunut musiikillinen tyylitaju, erinomainen ammattimaisuus ja mestarillinen esitystaito.

Yhtyeen ohjelmistossa on satoja erityyppisiä teoksia, joista suurimman osan voi kuulla ainoastaan Brevis-yhtyeen esittämänä. Omien sovitustensa ansiosta yhtye on onnistunut luomaan omanlaisensa konseption konserttiohjelmista, joille on ominaista syvällinen sisältö ja huolella mietitty kokonaisuus. Yhtye on onnistunut olemassaolonsa aikana niin yhdistämään erilaisia musiikkityylejä - hengellisestä musiikista klassiseen, autenttisesta ukrainalaisesta kansanmusiikista jazziin - kuin luomaan uskomattoman ilmeikkään näyttämöllepanon.

Jos yhtyeen ohjelmisto on vaikuttava, niin on myös sen esiintymispaikkojen moninaisuus ja kiertueiden laajuus. Brevis on Ukrainassa kysytty vieras monilla festivaaleilla, television musiikkiohjelmissa ja show’ssa. Se konsertoi aktiivisesti myös ulkomailla kuten Itävallassa, Saksassa, Sloveniassa, Ranskassa ja Latviassa.

Brevis on jatkuvassa luomisprosessissa ja etsii uusia uria. Yhtye on ensimmäistä Suomen kiertuettaan varten valmistanut uuden konserttiohjelman, joka on nimeltään Karpaattien talvinen tarina. Konsertin ohjelma on musiikillinen matka Karpaateilla ennen joulua. Ohjelmassa on lauluja, joita esitetään Karpaattien alueella talviaikaan, joulua odotettaessa ja jouluna. Karpaattien talvinen tarina on verraton musiikkiteos, joka valloittaa kuulijan ensi tahdeista lähtien. Se on harmoninen kokonaisuus todellista ukrainalaista värikkyyttä ja muinaisten joululaulujen - koljadien ja štšedrikien - säveliä. Ukrainalaisen moniäänisen laulannan kauneus yhdistettynä ääni- ja visuaalisiin efekteihin saa aikaan unohtumattoman ja erityisen esityksen. Hyvä jouluinen juhlamieli ja mieltä nostattava joulun odotuksen tunnelma on taattu jokaiselle kuulijalle!

Tervetuloa

Vapaa pääsy

 

Järjestäjä

Tammelan kunta /kulttuuripalvelut

Tapahtumanjärjestäjän sähköposti
Tapahtumanjärjestäjän puhelin
Tapahtuman sijainti

Tammelan kunnantalo

Osoite
Hakkapeliitantie 2
Tapahtumapaikan puhelin
Sijainti kartalla