Kaikukortti

Kaikukortti on maksuton henkilökohtainen kortti, jolla voit hakea maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi festivaaleille, teatteriin tai konsertteihin. Sillä voit saada myös maksuttomia kansalaisopiston kurssipaikkoja. Kortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä. Kortilla voit hankkia oman alueesi Kaikukortti-tarjonnan lisäksi maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja myös muiden alueiden kulttuuritarjontaan ympäri Suomen. Kulttuuri kuuluu kaikille varallisuudesta riippumatta! 

 

Kuka voi saada Kaikukortin?

Voit saada Kaikukortin, jos

  • olet jonkin Kaikukortti-toiminnassa mukana olevan korttia jakavan sosiaali- ja terveysalan tai hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen alan toimijan tai järjestön asiakas
  • olet lisäksi tiukassa rahatilanteessa etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja ja
  • olet vähintään 16-vuotias.

Tammelassa Kaikukorttia jakavat asiakkailleen seuraavat toimijat:

Sinun ei tarvitse todistaa tulojasi kortin saamiseksi. Kortti on voimassa yhden vuoden kerrallaan.

 

Lippuja myös lapsille. 

Kaikukortin haltija voi hankkia maksuttomia pääsylippuja alle 18-vuotiaille omille lapsilleen tai lapsenlapsilleen, kun he menevät yhdessä samaan tapahtumaan.

 

Kaikukortti-kohteet Tammelassa

Kaikukortissa on mukana kymmeniä kuntia eri hyvinvointialueiden alueella. Kaikukortilla voit ostaa pääsylippuja myös muilla Kaikukortti-alueilla. Valtakunnallinen Kaikukorttikohteiden tarjonta löytyy Kaikukannasta

Tammelan alueen Kaikukortti-kohteet:

  • Tammelan kunnan liikuntapalvelut (kuntosalikortti, noudettavissa kirjastolta)
  • Tammelan kunnan kulttuuripalvelut.

Tarkan tiedon siitä, mihin kaikkiin esityksiin ja tapahtumiin Kaikukortilla pääsee, näkee kunkin mukana olevan kulttuuri- tai liikuntatoimijan verkkosivuilta.

Kanta-Hämeessä Kaikukortti-toiminnassa ovat mukana Forssa, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Jokioinen, Loppi, Riihimäki ja Ypäjä sekä Kanta-Hämeen hyvinvointialue.

 

Miten Kaikukorttia käytetään?

Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat kohteet kertovat omilla verkkosivuillaan, mihin tapahtumiin ja esityksiin sekä mille kursseille Kaikukortti käy. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä kohteeseen ja tiedustella Kaikukortin piirissä olevaa tarjontaa. 

Kaikukorttia voi käyttä lisäksi muilla Kaikukortti-alueilla ja niiden kohteissa.

Pääsylipun hankkiminen Kaikukortilla

Hanki pääsylippu Kaikukortilla kohteen omista myyntikanavista. Varaudu näyttämään Kaikukorttisi ja kertomaan kortin tunnus lippua hankkiessasi. Et voi hankkia lippuja verkkokaupasta Kaikukortilla.

Kaikukortti-pääsylippuja ja -kurssipaikkoja saattaa olla rajattu määrä.

Ota Kaikukortti mukaasi

Ota Kaikukortti mukaan, kun menet tilaisuuteen tai kurssille. Henkilökunta voi pyytää sinua näyttämään Kaikukortin ja todistamaan henkilöllisyytesi.

 

Yhteisön Kaikukortti

Kaikukorttia jakavilla toimijoilla on käytössään yhteisön Kaikukortteja. Yhteisön Kaikukortilla työntekijä voi hankkia maksuttoman pääsylipun itselleen ja tiukassa rahatilanteessa olevalle alle 16-vuotiaalle asiakkaalleen silloin, kun hän järjestää pienryhmäkäynnin yhdelle tai useammalle asiakkaalle. Yli 16-vuotiailla asiakkailla on oltava omat Kaikukortit pienryhmäkäynneillä.


Avustajan tarve?

Kaikukortti-kohteissa asiakkaan mahdollinen avustaja tai tulkki pääsee aina maksutta sisään.