Tammelassa tapahtuu ympäri vuoden!

Kesällä Tammelan tapahtumatarjonta on vilkkaimillaan. Tammelan kesän tapahtumatarjonta pitää sisällään mm. kyläyhdistysten omia kylätapahtumia, monipuolista kesäteatteritarjontaa, konsertteja yhteistyössä paikallisten yhdistysten kanssa, sekä suurempia kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettuja tapahtumia.

Tammelan kunnan etusivulla palvelee  kuntalaisia tapahtumakalenteri ympäri vuoden. Jos haluat ilmoittaa tapahtumasi tapahtumakalenteriin, niin lähetä tiedot sähköpostilla, [email protected]

 

makkaramarkkinat

Makkaramarkkinat

Makkaramarkkinat ja Valtakunnallinen Makkaramestarikilpailu ovat Tammelassa vuosittain, viikko ennen juhannusta järjestettävä tapahtuma, joka kokoaa makkaran ystäviä ympäri Suomen. Markkinat ovat laajentuneet vuosien aikana noin 10 000 kävijän tapahtumaksi, ollen pohjoismaiden suurimmat alan markkinat. Makkaramarkkinoiden järjestelyistä vastaavat yhdessä Tammelan yrittäjät ry ja Tammelan kunta. Lisätietoja: www.makkaramarkkinat.fi

 

metsäHUB

MetsäHUB etätyöpäivä

MetsäHUB etätyöpäivä järjestetään vuosittain kauniissa syyssäässä, kauniissa Saaren kansanpuistossa. Etätyöläiset läheltä ja kaukaa ovat tervetulleita. Puhtaassa luonnossa mieli lepää. Työnteon sujuvaksi mahdollistamiseksi paikalla on väliaikainen verkkoyhteys, sähköpistokkeita, mahdollisuus eräruokailuun ja vuosittain vaihtuvaa oheisohjelmaa. Tervetuloa yksin tai koko tiimin kanssa. Tähän avokonttoriin on mahdollista ottaa mukaan myös nelijalkaisia toimistoapulaisia.

 

hakkapeliitta tapahtuma

Hakkapeliitta-tapahtuma

Hakkapeliitta-tapahtuma järjestetään elokuun alussa Mustialassa. 1600-luvun markkinatorilla myydään vanhan perinteen mukaan tehtyjä tuotteita. Viikonlopun aikana voit kuulla ja nähdä tanssi- ja soittoesityksiä sekä luentoja, käydä sotilaiden leirissä ja nälän yllättäessä herkutella perinteisessä hämäläisessä pitopöydässä tai aidossa 1600-luvun pitopöydässä, jossa syödään sormin. Torin elämässä ovat mukana rahvaan lisäksi myös Kuningas Kustaa II Adolf vaimonsa ja hoviväkensä kera. Tapahtuman järjestää Nuorisoseura Aura. Lisätietoja tapahtuman verkkosivuilta.

 

tammelan kirppiskierros

Tammelan kirppiskierros

Tammelan Kirppiskierros, kaksipäiväinen tapahtuma järjestetään elokuussa. Kirppiskohteiden lisäksi pääsee tutustumaan myös kulttuurikohteisiin. Kulttuurielämyksiä voi kokea mm.  opastetuilla kulttuurituokioilla ja tutustumalla kulttuurinähtävyyksiin. Pop up -ravintoloita ja kahviloita on myös reittien varrella.

Tammelan Kirppiskierros 2021 Ohjelma

/sites/default/files/dokumentit/2021/kirppiskierros2021.pdf

Tammelan Kirppiskierros kulkee Tammelan kylillä jo kahdeksannen kerran

Tammelan Kirppiskierros on kaksipäiväinen tapahtuma 21-22.8.2021, missä lauantaina kierretään kirppiskohteita Etelä-Tammelassa ja sunnuntaina Pohjois-Tammelassa.  Kirppiskohteiden lisäksi pääsee tutustumaan myös kulttuurikohteisiin. Kulttuurielämyksiä voi kokea mm.  opastetulla Portaan kulttuurikävelyllä la klo 11.00 ja klo 13.00. Lähtö kierrokselle on Härkäpostin edestä.  Voit myös tutustua Saaren kartanon Kivilammin torpan historiaan Hämeen Härkätien varressa klo 10.00-16.00. Pop up-ravintoloita ja kahviloita on myös reittien varrella molempina päivinä. Lauantaina pääsee lounaalle Letkun puodin piharavintolaan, Harjun Kuusipeurojen pop-up ravintolaan, Portaan Nahkurinverstaalle, Saaren kioskille, Lounais-Hämeen Pirtille tai Venesillalle. Sunnuntaina lounaspaikat ovat Teboil-Tammela, Susikkaan kylätalo sekä Teuron kylätalo.

Lauantain ja sunnuntain yleisille kirppismyyntikohteille voi vielä ilmoittautua myyjiksi. Kohteet ovat lauantaina; Tammelan kunnantalo, Riihivalkaman koulun piha, Torron ent. työväentalon piha-alue, Letkun puoti, Knuutilan navetta, Liesjärven kylätalon kenttä, Härkäpostin ja Patiinaputiikin piha, Saaren Kansanpuiston parkkipaikka sekä Lamalan Hakakujan puistokirppis. Sunnuntaina isommat kirppismyyntialueet ovat Kaukjärvi Teboilin piha, Susikkaan kylätalo/ Kangasniemen piha, Teuron Matssonin pelto, Lamala, Hakapuiston puistokirppis sekä Tammelan kunnantalon piha. Lauantaina kirppispisteiden lisäksi pääsee tutustumaan Portaan kylällä voi tutustua myös Eero Leppäsen ateljeehen ja käydä nahkatehdasmuseossa.  Lauantain ja sunnuntaina kierroksen voi päättää vierailuun Kaukolanharjun näkötornilla ja Tannisen museossa Saaren Kansanpuistossa klo 12.00–18.00.

Sunnuntaina pääsee Manttaalilla tutustumaan sotaveteraanimuseoon klo 11.30-14.00.

Lauantaina on kirppis- ja tutustumiskohteita yhteensä 45 ja sunnuntaina 26. Karttoja voi noutaa Tammelan kunnantalon neuvonnasta ja kirjastosta.

Tapahtuma toteutetaan koronaturvallisesti.

Lisätietoja saa www.tammela.fi.