Sosiaali- ja terveyspalvelut

Tammelan sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyivät vuoden 2023 alusta Kanta-Hämeen hyvinvointialueen eli Oma Hämeen vastuulle

Hyvinvointialueuudistuksen astuttua voimaan 1.1.2023 sosiaali-, terveys ja pelastuspalveluiden järjestämisvastuu on siirtynyt yhdeltätoista Kanta-Hämeen kunnalta sekä kuntayhtymiltä hyvinvointialueelle.

Henkilökunnan ja palveluiden puhelinnumerot eivät ole muuttuneet. Sähköpostit ovat nyt muotoa [email protected] 1.1.2023 alkaen. 

Palvelut jatkuvat kuten aiemmin: voit asioida samoissa toimintapaikoissa kuin ennenkin. Asiakkaita ja potilaita palvelevat pääsääntöisesti samat tutut ammattilaiset, tutulla terveysasemalla tai sosiaalihuollon palveluissa. Myös erikoissairaanhoidon palvelut löytyvät edelleen samoista paikoista. 

Hyvinvointialueen vastuulle siirtyneitä palveluita ovat mm:

  • terveysasemat ja sairaalat  
  • ensihoito, kuten ambulanssit  
  • mielenterveys- ja päihdepalvelut  
  • hammashoitolat  
  • sosiaalipalvelut  
  • vammaispalvelut  
  • kotihoito ja asumispalvelut  
  • neuvolat  
  • koulu- ja opiskeluterveydenhuolto sekä kuraattori- ja psykologipalvelut  
  • Kanta-Hämeen pelastuslaitos  

Asiakasmaksuihin ja laskutukseen on tullut joitakin muutoksia, kun toiminnot on yhtenäistetty koko Kanta-Hämeeseen. 1.1.2023 alkaen sosiaali- ja terveyshuollon asiakasmaksuja ei voi maksaa enää kuntien palvelupisteissä. Tietoa muutoksista saat hyvinvointialueen verkkosivuilta tai asioinnin yhteydessä.

Ajankohtaisin tieto hyvinvointialueen palveluista löytyy Kanta-Hämeen hyvinvointialueen verkkosivuilta omahame.fi

Vastikään avautunut sivusto on vielä alkutekijöissään. Kehitämme ja täydennämme sivustoa kevään 2023 aikana. 

 

 

Sosiaali- ja kriisipäivystys - OmaHäme (omahame.fi)

Lapsiperheiden ja lastensuojelun akuuteissa, päivystyksellisissä asioissa soita sosiaali- ja kriisipäivystyksen asiakaslinjaan numeroon 03 621 7100.
Hätätilanteessa ja välitöntä apua vaativassa tilanteessa soita aina hätänumeroon 112. 

Lapsiperheiden kiireettömien asioiden neuvonta ja palveluohjaus on keskitetty Oma Hämeessä yhteen numeroon 03 629 6565. Puhelin palvelee maanantaisin klo 10–12, tiistaisin klo 13–15 ja torstaisin klo 10–12.  

Neuvonta ja palveluohjaus palvelee koko hyvinvointialuetta eli kaikkia Kanta-Hämeen 11 kunnan asukkaita. Palveluun voivat soittaa niin perheet itse kuin perheiden kanssa työskentelevät ammattilaisetkin. Palvelussa annetaan ohjausta ja neuvontaa kiireettömissä asioissa. Puhelimessa otetaan myös vastaan lastensuojeluilmoitukset sekä yhteydenotot sosiaalihuoltoon. 

Lisätietoja 

Oma Häme