Liikkeelle luontoon -esteetön luontotapahtuma Peukaloisen polulla Suomen luonnon päivän tapahtuma

Liikkeelle luontoon -luontotapahtuma järjestetään esteettömällä Peukaloisen polulla (4 km) ja Tittilammin keittokatoksen ympäristössä klo 11–15. Tapahtumassa on mahdollisuus tutustua esteettömään reittiin ja saada samalla luontotietoutta ja -kokemuksia erätaito- ja luontorasteilla. Tittilammin keittokatoksella voi nauttia omakustanteisen kenttälounaan. Tapahtuman lähtöpaikkana on Peukalolamminkankaan pysäköintialue (Kanteluksentie 580, Tammela, käännytään Katavalammintielle, ajetaan 300 m).

Korteniemen joulurauha

Tule ja hiljenny jouluun Liesjärven kansallispuistossa Korteniemen tunnelmallisella perinnetilalla 16.12.2021 kello 18-20. Kuusi ja puhtaat oljet on kannettu tupaan ja kynttilät valaisevat kamarin. Pihapiirissä hiljennytään jouluhartauteen ja lauletaan tuttuja joululauluja.

Polku perille on valaistu kynttilälyhdyin. Kannattaa pukeutua lämpimästi ja ottaa mukaan myös oma lyhty näyttämään tietä perille. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Sydämellisesti Tervetuloa.

Rukiin puintia Korteniemessä

Korteniemen perinnetilalla Tammelassa puidaan ruista talkoilla lauantaina 28.8. kello 11–17. Rukiin puintitalkoissa ruis puidaan riihessä varstoilla. Työ on pölyistä ja hikistäkin puuhaa mutta työ kiittää tekijäänsä. Hyötyliikunnastakin puintitalkoo käy oikein mainiosti.

Perinnetilan vierailijat voivat osallistua rukiin puintiin tai ihan vain katsella, kuinka ruista ennen vanhaan puitiin. Lämpimästi tervetuloa!

Lasten perinnepäivä Korteniemessä

Liesjärven kansallispuiston Korteniemen perinnetilalla lapset pääsevät töihin lasten perinnepäivänä kokeneiden talkoolaisten opastamina. Tilan töiden lomassa voi rapsutella lampaita, ihastella suomenhevosia tai vaikka leikkiä vanhan ajan pihaleikkejä. Lasten perinnepäivä on koko kesän iloisimpia ja vilkkaimpia päiviä.

Tuvassa on myytävänä ruokaa, kahvia, mehua ja leivonnaisia.

Lämpimästi Tervetuloa kokemaan ja nauttimaan tilan tunnelmaa koko perheen voimin!

Korteniemen kevätjuhla

Tule mukaan Korteniemen perinnetilan koko kansan Kevätjuhlaan sunnuntaina 30.5. klo 12-16. Luvassa on iloisia esityksiä ja yhteislaulua kansakoulun kevätjuhlien hengessä. Esitykset sopivat kaikenikäisille. Vapaa pääsy, tervetuloa.

Korteniemen joulurauha PERUTTU

Tule ja hiljenny jouluun Liesjärven kansallispuistossa Korteniemen tunnelmallisella perinnetilalla 17.12.2020 kello 18-20. Kuusi ja puhtaat oljet on kannettu tupaan ja kynttilät valaisevat kamarin. Pihapiirissä hiljennytään jouluhartauteen ja lauletaan tuttuja joululauluja.

Polku perille on valaistu kynttilälyhdyin. Kannattaa pukeutua lämpimästi ja ottaa mukaan myös oma lyhty näyttämään tietä perille. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Sydämellisesti Tervetuloa.