Osoite
Korteniementie 270, 31350 Tammela
Tapahtumapaikan puhelin
Sijainti kartalla

Lasten perinnepäivä Korteniemessä

Liesjärven kansallispuiston Korteniemen perinnetilalla lapset pääsevät töihin lasten perinnepäivänä kokeneiden talkoolaisten opastamina. Päivän aikana pääsee mm. rapsuttelemaan lampaita ja oppimaan asioita kotieläimistä ja niiden hoitamisesta. Talon väen apuna voi punoa köyttä vaikka hyppynaruksi tai keppihevosen suitsiksi.

Korteniemen heinäpäivä

Heinäpäivä poutapäivä, kuuma, kirkas koittaa. Ruohoisella pientareella heinäsirkka soittaa…” Vanhan kansakoulun lukukirjan sivuilla on taannoin ollut kuvaava runo perinteisestä heinänteosta. Korteniemen perinnetilalla heinän teon makuun päästään lauantaina 9.7. klo 11 – 16. Talkoissa niitetään viikatteilla ja haravoidaan jo aikaisemmin niitetty heinä kasoille, joista se nostetaan heinähangoilla seipäille. Raskaimpia työvaiheita ovat niitto ja heinäseipäiden pystyttäminen, tapinlaittajan työ sopii lapsillekin.

Korteniemen juhannus

Juhannuksena Korteniemen perinnetilan ovenpielissä on koivut, tuvan lattialla lehvämatto  ja ikkunoilla lehviä ja kukkia. Korteniemessä juhannusta juhlitaan rauhallisesti jutustellen ja vihtoja tehden. Lampaat odottavat rapsutuksia ja metsä, uimaranta ja nuotiopaikka ovat vieraiden käytössä. Osoite Korteniementie 270. www.luontoon.fi/korteniemi.

Korteniemen leivontapäivä

Korteniemen perinnetilan kesän ensimmäinen tapahtuma on lauantaina 21.5.2022 järjestettävä ruisleivän leivontapäivä. ”Leivomme 1910-luvun tyyliin perinteisiä ruisreikäleipiä tilalla kasvatetusta Aunus-rukiista. Ruis leikataan viikatteilla, kuivataan kuhilailla ja puidaan varstoilla riihessä. Tilalla on Ruokaviraston myöntämä oikeus ja vastuu ylläpitää tätä alkuperäiskasvilajiketta”, korostaa tilan emäntä Outileena Uotila. Korteniemen tuvassa kaikki halukkaat saavat tulla leipomaan ruisleipää. Tapahtumapäivänä on mahdollisuus myös ostaa kahvia ja/tai lähi- ja luomuruokaa.

Korteniemen joulurauha

Korteniemen perinnetilalla, Liesjärven kansallispuiston ikimetsän kainalossa, voi kokea vanhanajan tunnelmaa ja rauhaa.

Kun ilta on joulukuisen pimeä, elävä tuli on kuin toivo; toivo valosta, rauhasta ja luonnollisuudesta. Tilalla ei ole sähköjä, joten vietämme iltaa elävien tulien, lyhtyjen, nuotion ja kynttilöiden tunnelmallisessa valossa. 

Rukiin puintia Korteniemessä

Korteniemen perinnetilalla Tammelassa puidaan ruista talkoilla lauantaina 28.8. kello 11–17. Rukiin puintitalkoissa ruis puidaan riihessä varstoilla. Työ on pölyistä ja hikistäkin puuhaa mutta työ kiittää tekijäänsä. Hyötyliikunnastakin puintitalkoo käy oikein mainiosti.

Perinnetilan vierailijat voivat osallistua rukiin puintiin tai ihan vain katsella, kuinka ruista ennen vanhaan puitiin. Lämpimästi tervetuloa!

Lasten perinnepäivä Korteniemessä

Liesjärven kansallispuiston Korteniemen perinnetilalla lapset pääsevät töihin lasten perinnepäivänä kokeneiden talkoolaisten opastamina. Tilan töiden lomassa voi rapsutella lampaita, ihastella suomenhevosia tai vaikka leikkiä vanhan ajan pihaleikkejä. Lasten perinnepäivä on koko kesän iloisimpia ja vilkkaimpia päiviä.

Tuvassa on myytävänä ruokaa, kahvia, mehua ja leivonnaisia.

Lämpimästi Tervetuloa kokemaan ja nauttimaan tilan tunnelmaa koko perheen voimin!

Korteniemen heinäpäivä

”Heinäpäivä poutapäivä, kuuma, kirkas koittaa. Ruohoisella pientareella heinäsirkka soittaa…” Vanhan kansakoulun lukukirjan sivuilla on taannoin ollut kuvaava runo perinteisestä heinänteosta. Korteniemen perinnetilalla heinän teon makuun päästään lauantaina 10.7. klo 11 – 17. Heinätalkoissa niitetään heinää ja nostetaan hangoilla seipäille kuivumaan. Pihapiiristä niitetään lisää myöhemmin seivästettäväksi.

Vapaa pääsy. Lämpimästi Tervetuloa Heinäpäivää viettämään Korteniemen perinnetilalle!

Korteniemen kevätjuhla

Tule mukaan Korteniemen perinnetilan koko kansan Kevätjuhlaan sunnuntaina 30.5. klo 12-16. Luvassa on iloisia esityksiä ja yhteislaulua kansakoulun kevätjuhlien hengessä. Esitykset sopivat kaikenikäisille. Vapaa pääsy, tervetuloa.