Ympäristö

Ympäristö

Tammelan kunnan ympäristönsuojeluviranomaisena toimii kunnan ympäristölautakunta, mutta muutoin toiminta on siirtynyt osaksi Forssan kaupungin, Jokioisten kunnan, Tammelan kunnan ja Ypäjän kunnan yhteistä seudullista ympäristönsuojelua. Yhteistyöllä on tarkoitus antaa seutukunnan asukkaille ja toimijoille tasapuolisesti samanlaista ohjausta, neuvontaa ja lupatulkintaa. Yhteistyöllä myös pyritään turvaamaan kokoaikainen palvelu koko seutukunnalle.

Ympäristönsuojelun toimipiste sijoittuu Forssan kaupungintalolle, Turuntie 18, 30100 Forssa, katso Forssan ympäristönsuojelun yhteystiedot.

Lakisääteisistä tehtävistä yleisimmät ovat lupien ja ilmoitusten käsittelyt, lausuntojen antaminen ja erilaiset valvontatehtävät.

Forssan ympäristönsuojelun työtehtävät jakautuvat seuraaviin osa-alueisiin:

Hämeen ilmastovahti

Kanta-Hämeen tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2035. Tämä tarkoittaa sitä, että 2035 mennessä alueen kasvihuonekaasupäästöt vähennetään enintään 354 kt vuosipäästöihin ja loput kompensoidaan. Maakunnan vuosittaiset hiilinielut ovat 252 kt.

Kanta-Hämeen ilmasto-, ympäristö- ja kiertotaloustoimenpiteiden seurantapalvelun löydät täältä: https://hameenilmastovahti.fi/